SAFE tilbyr for andre gang «Pensjonspraten» til sine medlemmer. Tilbudet er åpent for aktivt betalende SAFE-medlemmer fra 57 til  67 år. «Pensjonspraten» er en samtale med en ressursperson som kan være sparringspartner om dine pensjonsrettigheter og ulike valgmuligheter du kan ha. Les mer om tilbudet og meld deg på for en pensjonsprat HER

SAFE-logo Høy kvalitet 100 x 125

NYHETER

Roy Aleksandersen alvorlig

Oppgjøret for Land-anleggene til mekling

SAFE har i dag meddelt Norsk Olje og gass at forhandlingsresultatet på Oljeloverenskomsten, Land ikke kan aksepteres. Oppgjøret går dermed til mekling. – Arbeidsgiverne vil ikke forholde seg til frontfagsoppgjøret, fastslår 1. nestleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen.

Rysst skeptisk til billige løsninger

Safe-leder Hilde-Marit Rysst sier til NRK at hun frykter at Statoil har valgt mindre robuste løsninger når selskapet har klart å gjøre gigantfeltet Johan Sverdrup 24 milliarder kroner billigere. – Man lager det så enkelt som mulig, men da får du kanskje bygget en stråhytte i stedet for et murhus, og hvis vinden kommer, vet vi alle hvilket hus vi vil bo i, sier Rysst til NRK.

Teige: - Dramatisk beslutning om offshore-kutt i Statoil

-En dramatisk og uventet omfattende beslutning, i og med at bemanningen i offshoresektoren allerede er skåret til beinet, sier konserntilltitsvalte for YS i Staoil, Bjørn Atle Teige, til Stavanger Aftenblad. Statoil vil redusere bemanningen offshore med 600 årsverk fram til 2019.

Varsko til Statoil fra ISO-bransjen

Lillian Bratholmen , Safe i Bilfinger, Ståle Hovdekleiv , Safe i Beerenberg, og Jens Hermansson, Safe i Kaefer kommer i dagens Stavanger Aftenblad med et varsko om forholdene i ISO-bransjen. –Vi har lenge pekt på at Statoils skvising av underleverandører gir mildt sagt uryddige utslag og utfordringer på HMS-siden, sier 1. nestleder i SAFE, Roy Aleksandersen.

Ptil snur – ikke brudd på regleverket på COSL Innovator

Petroleumstilsynet ga COSL pålegg etter dødsulykken på COSL Innovator 30. desember i fjor. Nå trekker Ptil pålegget tilbake på grunn av nye opplysninger i saken. – Det er tragisk at Statoil brukte ulykken som grunnlag for å terminere kontrakten med COSL-riggen, sier 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.

Bli medlem - SAFE er kjent som den organisasjonen som best ivaretar den enkelte arbeiders interesser.