SAFE tilbyr for andre gang «Pensjonspraten» til sine medlemmer. Tilbudet er åpent for aktivt betalende SAFE-medlemmer fra 57 til  67 år. «Pensjonspraten» er en samtale med en ressursperson som kan være sparringspartner om dine pensjonsrettigheter og ulike valgmuligheter du kan ha. Les mer om tilbudet og meld deg på for en pensjonsprat HER

SAFE-logo Høy kvalitet 100 x 125

NYHETER

SAFE-Logo

Viktige regler for permitteringer ved streik

SAFE-medlemmer som blir permittert som følge av streiken på Brønnserviceområdet har i utgangspunktet rett på dagpenger fra NAV. Blir du permittert er det viktig at du med en gang kontakter NAV for å søke om dagpenger.

”Håndbok” ved oppsigelser

SAFE Juridisk har utarbeidet en artikkel som tar for seg saksgang og rettsregler i oppsigelsessaker. Både tillitsvalgte og medlemmer har ønsket mer informasjon om oppsigelsesprosesser, hva som er viktig å kjenne til og huske på når man står oppi en slik prosess. Artikkelen tar for seg viktige bestemmelser, og inneholder også sjekklister som kan være nyttig for våre tillitsvalgte og medlemmer.

SAFE-nei til EU-regler for helikoptertrafikk

- SAFE oppfordrer alle medlemmer til å skrive under på oppropet til Norsk Helikopteransattes Forbund mot at EUs regleverk for helikopteroperasjoner offshore blir innført i Norge. SAFE som forbund støtter oppropet, enkeltmedlemmer oppfordres til å gjøre det samme, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.

Usannheter og sverting fra IE

Usannheter blir ikke mer sanne om de gjentas i det uendelige, slik IE-leder Leif Sande gjør i sin svertekampanje av SAFE i Brønnservice-oppgjøret. SAFE er solidariske med streikende kolleger, men må gå i rette med Sandes angrep på oss. SAFE takket nei til sentral avtale den gang Oljeserviceavtalen så dagens lys. SAFE hadde, til vi ble tvunget inn på den for oss nye Brønnserviceavtalen, direkteavtaler med brønnserviceselskapene. De avtalene var betydelig bedre enn Oljeserviceavtalen som IE har hatt langt over 20 år på å utvikle.

Enig med NR om ny pensjonsordning

SAFE og Norges Rederiforbund (NR) er etter flere års arbeid i det såkalte Pensjonsutvalget blitt enige om en ny pensjonsordning. - Den nye ordningen vil være på samme nivå som i dag, men vil være mer bærekraftig enn den gamle, sier 1. nestleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen.

Bli medlem - SAFE er kjent som den organisasjonen som best ivaretar den enkelte arbeiders interesser.