SAFE tilbyr for andre gang «Pensjonspraten» til sine medlemmer. Tilbudet er åpent for aktivt betalende SAFE-medlemmer fra 57 til  67 år. «Pensjonspraten» er en samtale med en ressursperson som kan være sparringspartner om dine pensjonsrettigheter og ulike valgmuligheter du kan ha. Les mer om tilbudet og meld deg på for en pensjonsprat HER

SAFE-logo Høy kvalitet 100 x 125

NYHETER

Skjermdump: Aftenbladet.no
Skjermdump: Aftenbladet.no

Varsko til Statoil fra ISO-bransjen

Lillian Bratholmen , Safe i Bilfinger, Ståle Hovdekleiv , Safe i Beerenberg, og Jens Hermansson, Safe i Kaefer kommer i dagens Stavanger Aftenblad med et varsko om forholdene i ISO-bransjen. –Vi har lenge pekt på at Statoils skvising av underleverandører gir mildt sagt uryddige utslag og utfordringer på HMS-siden, sier 1. nestleder i SAFE, Roy Aleksandersen.

Ptil snur – ikke brudd på regleverket på COSL Innovator

Petroleumstilsynet ga COSL pålegg etter dødsulykken på COSL Innovator 30. desember i fjor. Nå trekker Ptil pålegget tilbake på grunn av nye opplysninger i saken. – Det er tragisk at Statoil brukte ulykken som grunnlag for å terminere kontrakten med COSL-riggen, sier 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.

SAFE vant saken mot COSL

Det er ikke lov å si opp folk per e-post, slik COSL gjorde med 229 ansatte i juni i fjor. Dommen fra Jæren tingrett betyr at de 39 deltakerne i gruppesøksmålet som SAFE anla, har rett til en månedslønn mer enn de fikk av COSL i forbindelse med oppsigelsen.

- Trist, Sande, trist

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst er lettere oppgitt over den beske kritikken Leif Sande i Industri Energi retter mot SAFE etter meklingen på Brønnserviceavtalen mellom SAFE og Norsk olje og gass. – Det er trist å måtte konstatere at fagforeningskamp åpenbart er viktigere enn å slåss for medlemmenes arbeidsvilkår, sier Rysst.

Enighet på Brønnservice-avtalen

SAFE og Norsk olje og gass kom sent onsdag kveld til enighet i meklingen på Brønnserviceavtalen. Resultatet gir alle på lønnsmatrisen et tillegg på 3.100 kroner inklusive sokkeltillegg og feriepenger. Samtidig økes skift- og nattillegget med en krone per time. Alle forsøk på uthuling av tariffavtalen som arbeidsgiverne krevde i forhandlingene er slått tilbake i meklingen.

Bli medlem - SAFE er kjent som den organisasjonen som best ivaretar den enkelte arbeiders interesser.