SAFE tilbyr for andre gang «Pensjonspraten» til sine medlemmer. Tilbudet er åpent for aktivt betalende SAFE-medlemmer fra 57 til  67 år. «Pensjonspraten» er en samtale med en ressursperson som kan være sparringspartner om dine pensjonsrettigheter og ulike valgmuligheter du kan ha. Les mer om tilbudet og meld deg på for en pensjonsprat HER

SAFE-logo Høy kvalitet 100 x 125

NYHETER

SAFE-Logo

Undersøkelse: Hvordan har du det på jobben?

SAFE og Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) sender i disse dager ut en spørreundersøkelse til alle SAFE-medlemmer som har registrert e-post i vårt medlemsregister. Det er svært viktig at alle svarer på undersøkelsen.

Furre: - Varslere blir fjernet

– Vi har flere ganger opplevd saker der klubbledere og hovedverneombud blir sagt opp etter at de har varslet om vanskelige saker, sier 2. nestleder og HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre til NRK.

YS Arbeidslivsbarometer: - Vilje til omstilling

YS Arbeidslivsbarometer for 2016 viser mer usikkerhet og mindre trygghet. - Vi stabilitet, men samtidig en svak negativ trend på noen områder. Vi er inne i en tid med mye usikkerhet knyttet til økonomi, arbeid og vekst. Da er det ikke rart at folks bekymringer øker, sier YS-leder Jorunn Berland.

To alvorlige hendelser i helgen - Rysst advarer

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst advarer mot at kostnadskutt på sokkelen har ført til mindre vedlikehold og flere ansatte uten trening på boredekket. I helgen var det to alvorlige hendelser i Nordsjøen som førte til evakuering av oljearbeidere. – Det er for tidlig å si noe om årsaken til de to hendelsene, men generelt er mange av våre medlemmer bekymret for kutt i vedlikeholdsarbeidet og færre personer til å utføre jobben på plattformen. Vi roper varsko og mener sikkerhetsnivået er i ferd med å utvikle seg feil vei, sier Rysst til Dagens Næringsliv.

Ptil gransker arbeidsulykke på Sture

Ptil har iverksatt gransking av en hendelse på Stureterminalen i Hordaland 12. oktober 2016, der seks personer ble eksponert for H2S-gass (hydrogensulfid).

Bli medlem - SAFE er kjent som den organisasjonen som best ivaretar den enkelte arbeiders interesser.