HMS-nyheter

Thjorbjørn Holger Opstad og Stefan Jakobsson, leder i SAFE klubben Floatel International.
Thjorbjørn Holger Opstad og Stefan Jakobsson, leder i SAFE klubben Floatel International.

26.05.21

Utenlandske offshorearbeidere har nådd bristepunktet

Følelsen av å sitte i ingenmannsland er en god beskrivelse på hva våre utenlandske medlemmer har kjent på i over ett år nå. Nordsjøarbeidere som kommer fra England, Sverige, Danmark og Finland må sitte i 50 til 100 dager i karantene, uten noe form for kompensasjon, i tillegg til 100% stilling i Nordsjøen. SAFE er bekymret for den mentale belastningen og konsekvensene denne situasjonen har og vil ha på lang sikt.

10.05.21

SAFE på skolebesøk i Bergen

På tross av utfordringer med korona, fikk SAFE arrangert et smittefritt besøk til Bergen. SAFE ble invitert til å fortelle elever på Laksevåg og Bergen Maritime videregående om offshoreindustrien. Den utfordringen tok SAFE ved Stig-Rune Refvik og Thorbjørn Holger Opstad. De ga elevene en innføring i hvorfor det er viktig å organisere seg. Det var veldig hyggelig å få møte fremtidens oljearbeidere, sier Refvik.

07.05.21

Et skritt i riktig retning!

SAFE ved Halvor Erikstein har ført en lang kamp for å synliggjøre de helseskadelige konsekvensene den massive kjemiske eksponeringen har påført oljearbeidere. Nå vil Stortinget nedsette en kommisjon som skal utarbeide en kompensasjonsordning for pionerarbeiderne eller «oljepionerene» i Nordsjøen med senskader. 

02.05.21

HMS Puls-møte på Teams

SAFE utførte det første HMS Puls-møte på Teams. HMS-engasjerte medlemmer i vernetjenesten og tillitsvalgte deltok på en lærerik time med fokus på sikkerhet på arbeidsplassen.

22.04.21

Alvorlige regelbrudd avdekket etter brannen på Equinors anlegg på Melkøya

Granskingen av Melkøya-brannen har avdekket alvorlige regelbrudd. Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt pålegg til Equinor. - Hadde Anders Opedal og lokal ledelsen på Melkøya lyttet til de ansatte, kunne dette vært unngått, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst. Equinor avvsier at brannen skyldes kutt i vedlikehold.