Krever kompensasjon til overlevende og etterlatte etter Kielland-ulykken

Krever kompensasjon til overlevende og etterlatte etter Kielland-ulykken

|||

Torsdag 22. september deltok SAFE på et mini-seminar i Oslo med Kielland-nettverket og Eva Joly. Juristen Joly krever opprettelsen av en statlig kompensasjonsordning for etterlatte og overlevende etter den største ulykken i norsk industri, der 123 personer døde og 89 overlevde i 1980. Kravet er på 1,4 milliarder kroner fordelt på 212 berørte familier.

Torsdag 22. september deltok SAFE på et mini-seminar i Oslo med Kielland-nettverket og Eva Joly. Juristen Joly krever opprettelsen av en statlig kompensasjonsordning for etterlatte og overlevende etter den største ulykken i norsk industri, der 123 personer døde og 89 overlevde i 1980. Kravet er på 1,4 milliarder kroner fordelt på 212 berørte familier.

Sammen med et advokatteam, skal Joly bistå Kielland-nettverket med å kreve 1,4 milliarder kroner fordelt på 212 berørte familier, uavhengig av nasjonalitet. Dette kravet ble overlevert torsdag til statsministeren Jonas Gahr Støre via statssekretæren Tomas Norvoll i Ap, som stilte på vegne av regjeringsapparatet.

 decoding=
Eva Joly på seminar i Oslo Foto: Gro Gullhaug

– Det er ikke nok med en beklagelse. Det må opprettes en kompensasjonsordning som reparerer alle elendighet og fattigdom som dette har medført, sa Joly til Aftenbladet.

SAFE støtter en rettferdig, respektfull og god oppreisning

Forbundsleder Hilde-Marit Rysst ble invitert til å fortelle om fagbevegelsens ståsted i forhold til kompensasjonen.

 decoding=
Hilde-Marit Rysst Foto: Gro Gullhaug

– SAFE støtter en rettferdig, respektfull og god oppreisning, som anerkjenner den utrolig dårlige behandlingen som overlevende, pårørende og etterlatte har fått av myndighetene. En oppreisning på linje med det pionerdykkerne fikk, er en helt naturlig sammenligning.

– SAFE vil støtte Kielland-nettverkets arbeid, på samme måte som vi har gjort hele veien, og være deres våpendragere om det skulle trengs, sier Rysst.