SAFE Kongressen del II – Vær stolte!

Forbundsleder Hilde-Marit Rysst ønsker velkommen til Kongress Foto: Rebecca Bjerga
Forbundsleder Hilde-Marit Rysst ønsker velkommen til Kongress Foto: Rebecca Bjerga

SAFE-Kongressen del II avholdes med fysisk oppmøte i Sandnes. Kongressen ble annerledes grunnet koronapandemien, i fjor hadde SAFE del I med 170 delegater via Teams, med valg og økonomi på agendaen. Nå er endelig alle delegatene samlet på Quality Hotel Residence i Sandnes. Ha en flott kongress! 

Forbundsleder Hilde-Marit Rysst ønsker alle delegater og gjester velkommen til kongress. Tråden gjennom velkomsttalen hennes var at vi skal være stolte.

– Vi skal være stolte for at vi gir landet vårt og Europa energi, vi skal være stolte for at vår bransje gjør det grønne skiftet mulig. Vi skal være stolte for at bransjen vår sørger og sikrer vårt velferdssamfunn. Vi skal være stolte for at vår bransje leverer på verdenstoppen når det gjelder gode HMS-resultater og kostnadseffektivisert styring. Vi skal være stolte over oss selv for hver dag som vi bidrar i vår næring og vår bransje. Sammen kan vi løfter SAFE til nye høyder. Velkommen!

Dagens første gjest er Kristin Fejerskov Kragseth. Hun er administrerende direktør i Petoro.

Dagens første gjest er Kristin Krageseth i Petoro
Dagens første gjest er Kristin Fejerskov Krageseth i Petoro

Petoro sin administrerende direktør presenterte dagens situasjon og fakta om fossile ressursene vi har igjen. Kragseth forklarte hvordan organisasjonen Petoro jobber for å skape og sikre verdier for staten. Hun oppmuntre SAFE til å alltid ha høyt fokus på HMS.

Industriaksjonen 

Ørnulf Kastet, advokat i YS
Ørnulf Kastet, advokat i YS

YSs advokat, Ørnulf Kastet, er dagens neste gjest. Han er med i Fougner-utvalget som har fått i oppdrag fra Regjeringen til å se på hvordan Norge skal organisere fremtidens arbeidsliv.

Industriaksjonen: Bedriftsdemokrati, kompetente arbeidstakere og trepartssamarbeid

Kim Olav Johansen i Industriaksjonen

Etter en god lunsj inntok Kim Olav Johansen i Industriaksjonen scenen, han fortalte hva IA jobber med og veien videre. De ønsker å øke forståelsen blant folk flest og beslutningstakere av industriens betydning for innovasjon, verdiskaping, sysselsetting, kompetanse, velferd og sosial utjevning i Norge. De jobber for å mobilisere det aktive grunnplanet til arbeid for en helhetlig og bærekraftig industripolitikk på tvers av de enkelte virksomheter, bransjer og forbund, samt sikrer hensyn til miljø og klimainteresser nasjonalt og globalt. Hovedmålet i aksjonen er å styrke den norske arbeidslivsmodellen med bedriftsdemokrati, kompetente arbeidstakere og trepartssamarbeid.

Salen Foto: Rebecca Bjerga
Salen Foto: Rebecca Bjerga

SAFE er en grasrotorganisasjon

Vedtekter må gjennomgås og godkjennes. Etter handlingsprogram og vedtak, samt beretninger, råd og utvalg inkludert debatt, er det åpen mikrofon for de som ønsker å fortelle eller dele noe med SAFE. SAFE er en grasrotorganisasjon, her kan en komme rett til kjernen i organisasjonen med bekymringer, forslag, ros eller ris. Dette segmentet i kongressen er forbeholdt de som har noe på hjertet og vil dele det med resten av forsamlingen.

Skriv ut siden