”Tronskifte” i SAFE i Beerenberg

”Tronskifte” i SAFE i Beerenberg

Så snart årets tariffoppgjør er ferdig vil nestoren i SAFE i Beerenberg, Johan Petter Andresen, overlate ledervervet til Kenneth Jensen. – Jeg vet at jeg overlater klubben i de beste hender, sier Andresen. På årsmøtet ble Jensen valgt som ny leder, men lederskiftet  vil altså ikke skje før årets tariffoppgjør er vel i havn. Sverre […]

Så snart årets tariffoppgjør er ferdig vil nestoren i SAFE i Beerenberg, Johan Petter Andresen, overlate ledervervet til Kenneth Jensen. – Jeg vet at jeg overlater klubben i de beste hender, sier Andresen.

På årsmøtet ble Jensen valgt som ny leder, men lederskiftet  vil altså ikke skje før årets tariffoppgjør er vel i havn. Sverre Saltvedt er valgt som nestleder, mens Trygve Eide fortsetter som sekretær i styret. width=

– Jeg går av etter eget ønske, jeg blir 62 år og AFP’er neste år, så dette har vært planlagt lenge. På denne måten får vi en glidende overgang som jeg tror er smart, sier Andresen som har en lang karriere som klubbleder i Beerenberg bak seg.

– Ja, egentlig har jeg vært klubbleder siden 1995, men klubben lå i dvale etter at vi tapte streiken i 1996. Før det igjen var jeg i forhandlingsutvalget i Fellesforbundet fra 1986.  Men i 2006 blåste vi nytt liv i klubben med rundt 100 medlemmer, og ble anerkjent som forhandlingsmotpart av bedriften igjen i januar 2007. Siden den gang har SAFE i Beerenberg stadig vokst, og i dag teller vi rundt 500 medlemmer. Det gjør oss til den klart største fagforeningen i bedriften som har rundt 950 arbeidere i sine rekker, sier Andresen som innrømmer han er stolt av denne utviklingen – som han har vært en sterk bidragsyter til.

Fram til han blir pensjonist fortsetter han imidlertid som plasstillitsvalgt i klubben. På Ekofisk Kilo. Og han er direktevalgt forbundsstyremedlem i SAFE ut denne kongressperioden, altså til 2014, så han forsvinner på ingen måte.

Og i vår blir det fullt trøkk på tariffoppgjøret, lover Andresen som naturligvis sitter i SAFEs forhandlingsutvalg for ISO-oppgjøret.

– Ja, nå er det tariffoppgjøret som gjelder! Det blir spennende når vi nå går inn på en ny tariffavtale i dette oppgjøret. Det er klart for meg at vi også vil kunne fungere enda bedre som klubb under de bestemmelser som gjelder for Verkstedsoverenskomsten. Jeg håper at vi får brukt vår nye forhandlingsrett til å få et av de beste tariffoppgjørene for ISO-fagene i oljeindustrien i år, sier Johan Petter Andresen.