50.000 til Horizon-etterlatte

50.000 til Horizon-etterlatte

SAFE i Transocean har bevilget 50.000 kroner til fondet som er opprettet for etterlatte etter de 11 personene som omkom da «Deepwater Horizon» eksploderte og sank i Mexicogolfen. – Vi har fått vedlig mange positive tilbakemeldinger på at klubben gjorde dette, både her hjemme og fra utlandet, sier Jan Bakker i Transocean-klubben. Medlemmer i klubben […]

SAFE i Transocean har bevilget 50.000 kroner til fondet som er opprettet for etterlatte etter de 11 personene som omkom da «Deepwater Horizon» eksploderte og sank i Mexicogolfen.

– Vi har fått vedlig mange positive tilbakemeldinger på at klubben gjorde dette, både her hjemme og fra utlandet, sier Jan Bakker i Transocean-klubben. Medlemmer i klubben har uttrykt begeistring for klubbstyrets vedtak, og fra USA har reaksjonene fra kollegaer vært overveldende.

– Solidariteten er ikke like utbredt alle steder, og det forklarer vel hvorfor noen av reaksjonene fra USA gikk på at de nesten ikke trodde at en fagforening i Norge brydde seg om en ulykke langt borte. Selv om vi til daglig er opptatt av lønn og arbeidstakers rettigheter, så handler fagforeningsarbeid først og fremst av solidaritet, og pengene vi har bevilget er uttrykk for det, sier Bakker. Som sender stafettpinnen videre til andre klubber.