– Vi forventer en ny tariffavtale for offshore sjøfolk

– Vi forventer en ny tariffavtale for offshore sjøfolk

Foto: Siv Marit Hynne Lea fra SAFE i Deep Ocean

Før sommeren leverte SAFE kravet om en tariffavtale for offshore sjøfolk til Norges Rederiforbund, og vi forventer et svar fra motparten innen 10. september. 

Områdeleder Ørjan Grandal er optimistisk, overveldet av sjøfolkenes engasjement, og klar for kamp når det gjelder å nå målet om å sikre rettferdige vilkår for alle offshore sjøfolk.

Ørjan Grandal og Kai Morten Anda Foto: Rebecca Bjerga
Ørjan Grandal og Kai Morten Anda Foto: Rebecca Bjerga

– Engasjementet blant våre medlemmer på sjøfart offshore har vært stort de siste månedene, med mange spørsmål og store forventninger til svaret vi nå venter på, sier Grandal.

Ønsker et forbund som representerer alle stillinger om bord på fartøy

Over flere år har det vært tydelig at medlemmene innen sjøfart offshore ønsker et forbund som representerer alle stillinger om bord på et fartøy. 

– Under den tøffe oljekrisen ble dette behovet enda klarere, noe som har ført til at åtte SAFE-klubber er startet og det er blitt flere hundre svært engasjerte medlemmer, som står solidarisk sammen om dette kravet, forteller han.

Nylig ble det etablert SAFE-klubb i Østensjø, som allerede har 50 medlemmer. 

– Medlemsveksten på to og et halvt år har vært enormt. Mye arbeid knyttet til strategien og organisasjonen, samtidig som målet på grunnplanen har vært det samme; et forbund for alle stillinger om bord! Vi har hele SAFE-familien i ryggen, som jeg vet sjøfolk setter stor pris på, understreker områdelederen.

«Nå eller kanskje aldri»

Området mottar henvendelser daglig fra medlemmer som er spente og klare til å kjempe, om nødvendig. 

Sjøfart 2024 Foto: Rebecca Bjerga
Sjøfart er klar for å kjempe for tariffavtale Foto: Rebecca Bjerga

– Det er oppløftende å se et så sterkt engasjement og en klar forventning om at kravet om en tariffavtale blir innfridd. Alle er klare på at det er nå eller kanskje aldri, det setter stort press på situasjonen. 

Tillitsvalgte står side om side med medlemmene 

– Som områdeleder er jeg svært stolt over å lede et så aktivt og dedikert område. Sammen står SAFE sterke, og vi er klare til å ta de nødvendige skritt for å sikre rettferdige vilkår for alle offshore sjøfolk.  Men husk, vi er ikke i mål før vi har den tariffavtalen i hånden!