Områdesamling på Voss: Ny områdeleder på NR

Områdesamling på Voss: Ny områdeleder på NR

Områdesamling på Voss Foto: Rebecca Bjerga

I underkant av 40 klubbledere og tillitsvalgte samlet seg på vakre Voss for en innholdsrik og produktiv samling. Det ble gjennomført valg, og Kaare Edvardsdal fra Transocean ble valgt inn som ny leder på NR-området. 

Viktige temaer som hovedoppgjøret, kunstig intelligens (KI) innenfor næringen, mediehåndtering og profilering, samt regelverket rundt økonomi for klubbene, sto på dagsordenen. Fra SAFE-huset deltok første nestleder Kai Morten Anda, som ga en grundig gjennomgang av hovedoppgjøret og de spesifikke detaljene for de ulike områdene. 

Forbundssekretær Mats Thune holdt et innlegg om kunstig intelligens (KI) og dens påvirkning på arbeidslivet offshore, med særlig fokus på integrerte operasjoner. Roselyn Riley bidro med verdifulle råd om hvordan klubbene kan sikre god økonomisk styring.

Journalist og medieansvarlig Rebecca Bjerga fremhevet viktigheten av å bruke sosiale media internt i klubbene, som et verktøy for å synliggjøre det gode arbeidet tillitsvalgte gjør – noe som kan bidra til økt engasjement blant medlemmene. Deltakerne fikk også en praktisk oppgave knyttet til mediehåndtering, hvor de lærte å filme korte videosnutter med enkle tips og triks.

Andre nestleder Gro Gullhaug presenterte arbeidet som pågår i organisasjonsavdelingen, mens Mona Vethe fra Gjensidige var invitert for å informere om avtalen mellom SAFE og Gjensidige, samt de fordelene medlemmene kan dra nytte av.

Det var også tid for sosialt samvær, hvor deltakerne fikk servert den tradisjonsrike retten smalahove på kvelden.

På dag to var fokus på struktur og samarbeid opp mot SAFE-sentralt, samt status og fremdrift i klubbene. Valg ble gjennomført, og Kaare Edvardsdal ble valgt som ny områdeleder for NR.

Vi gratulerer Kaare Edvardsdal som ny leder på NR-området! 

Kaare Edvardsdal Foto: Rebecca Bjerga
Kaare Edvardsdal Foto: Rebecca Bjerga
  1. Hva er dine hovedprioriteringer som ny områdeleder for NR-området?

– Min hovedprioritering er å videreføre det gode samholdet som er i område rederi, jeg skal styrke systematikken og være en samlende faktor. Jeg ønsker en progressiv tilnærming til de utfordringer området, og så vel som hele næringa, står i. 

2. Hvilke utfordringer ser du som de viktigste for klubbene i tiden fremover?

– Utfordringene er mange, men jeg tror vi gjør klokt i å ha et målrettet fokus fremfor å gyve løs på alle momenter i næringa. Vi har blant annet to utrolig viktige nyopprettede utvalg etter hovedoppgjøret, som skal levere et meget viktig og ikke minst godt grunnlag for neste hovedoppgjør. Vår alles velferd gjennom forpleining er den ene, og det andre er maske- og kjemikalieutvalg. Begge to helt essensielle med hvert sitt innslag.  

Utvikling og en progressiv tanke er nøkkelen til suksess, stagnasjon det motsatte

– Jeg er overbevist om at vi, som område i felleskap, klarer å definere hva vi syns er beste fokus frem mot mellom- og hovedoppgjør. Vi har en solid forankring og er grasrotstyrt fra medlem til tillitsvalgt via lokale tillitsvalgte konferanser og årsmøter, til lokalt AU videre inn i område rederi. Det kommer heldigvis aldri til å mangle på konstruktive innspill og forslag til forbedringer av tariff, og det er bra. 

Bjarte Lygre, tusen takk for din innsats som områdeleder!

Bjarte Lygre Foto: Rebecca Bjerga
Bjarte Lygre Foto: Rebecca Bjerga
  1. Hvordan var rollen din som områdeleder for NR-området?

– Det har vært mange utfordringer med å samle området, med over 20 klubber, forskjellige både i størrelse og driftstyper. Det har gått mye tid på å organisere området og la alle bli hørt. Men det har vært givende, og synest vi har fått til mye i SAFE. Tariffoppgjørene, og forberedelsene til disse har tatt mye tid. Jeg har også vært opptatt av å samle resten av «SAFE-familien» da vi er det største området i SAFE. Jeg har fått mye støtte fra SAFE-sentralt til denne rollen.

2. Hvilke råd vil du gi til Kaare som nå tar over, basert på dine erfaringer?


– De fleste klubbene har ikke heltidstillitsvalgte (og er lite på Teams), disse må også med. Lytt til «grasrota», det er ofte «de små sakene» som er viktig. Vær tilgjengelig!