Nustad: – Karaktersetting er et råtten system som truer sikkerheten

Nustad: – Karaktersetting er et råtten system som truer sikkerheten

Statoils karaktersystem gir dårligere sikkerhet på sokkelen, sier SAFE-keder Terje Nustad i et intervju med Teknisk Ukeblad. – Et råttent system, er Nustads karaktristikk. – Dette truer sikkerheten. Sier du som ansatt fra om sikkerhetsbrister, blir det oppfattet som et angrep på din nærmeste leder. Det går dårligere karakter og lavere lønnstillegg. Som leder kan […]

Statoils karaktersystem gir dårligere sikkerhet på sokkelen, sier SAFE-keder Terje Nustad i et intervju med Teknisk Ukeblad. – Et råttent system, er Nustads karaktristikk.

– Dette truer sikkerheten. Sier du som ansatt fra om sikkerhetsbrister, blir det oppfattet som et angrep på din nærmeste leder. Det går dårligere karakter og lavere lønnstillegg. Som leder kan det lønne seg å la være å bedre dårlig vedlikehold. Da går  width=budsjettene i balanse og lederen for feite bonuser, sier SAFE-leder Terje Nustad til Teknisk Ukeblad.

Fafo-forsker Åsmund Arup Seip mener for eksempel at slike karaktersystemer stilner kritiske røster.SAFE-lederen er ikke i tvil:

– Det handler om suspekte ledelsesteorier der ett mål er å kue de ansatte. Å være lojal er blitt svært viktig. Dette er et råttent system. Jeg vil nærmest kalle det korrupt, sier Nustad.

Les hele saken på Teknisk Ukeblad – Karakter truer sikkerheten