Klif kritisk til OEDs planer for ny TFO-runde

Klif kritisk til OEDs planer for ny TFO-runde

Olje- og energidepartementet har foreslått blokker i Nordsjøen og Norskehavet som kan gjøres tilgjengelige i neste TFO-runde, TFO 2011. Klima- og forurensningsdirektoratet er kritisk til OEDs planer. – God kunnskap om naturressursene bør være et kriterium som vurderes i tillegg til god kunnskap om geologien, før et område kan defineres som modent, sier direktør i  […]

Olje- og energidepartementet har foreslått blokker i Nordsjøen og Norskehavet som kan gjøres tilgjengelige i neste TFO-runde, TFO 2011. Klima- og forurensningsdirektoratet er kritisk til OEDs planer.

– God kunnskap om naturressursene bør være et kriterium som vurderes i tillegg til god kunnskap om geologien, før et område kan defineres som modent, sier direktør i  Klima og forurensningsdirektoratet (Klif), Ellen Hambro, i en pressemelding. width=

Klif er spesielt kritisk til områdene som er forslått i Nordsjøen, og mener at disse blokkene bør vurderes i den kommende forvaltningsplanen for Nordsjøen før de eventuelt lyses ut i en ordinær konsesjonsrunde.

Dessuten mener Klif at disse blokkene ikke er ”modne” – i samsvar med forutsetningen bak TFO-en.

Det har vært svært liten petroleumsaktivitet i de sørøstlige delene av Nordsjøen, og etter det Klif kjenner til eksisterer det ikke infrastruktur som det haster å få utnyttet.

Les Pressmeldingen fra Klif her: Kritisk til utvidelse av boreområder