Tvist om pappapermisjon skal avgjøres i Arbeidsretten

Tvist om pappapermisjon skal avgjøres i Arbeidsretten

SAFE og Norges Rederiforbund møtes i dag i Arbeidsretten, der en langvarig uenighet om tolkning av tariffavtalen vedrørende fedres velferdspermisjon ved fødsel skal avgjøres. Det var SAFE-klubbene  i Odfjell og Seawell  som i sin tid skrev tvisteprotokoller om praktisering av fedres velferdspermisjon i forbindelse med fødsel, og som nå skal få sin avklaring i Arbeidsretten. […]

SAFE og Norges Rederiforbund møtes i dag i Arbeidsretten, der en langvarig uenighet om tolkning av tariffavtalen vedrørende fedres velferdspermisjon ved fødsel skal avgjøres.

Det var SAFE-klubbene  i Odfjell og Seawell  som i sin tid skrev tvisteprotokoller om praktisering av fedres velferdspermisjon i forbindelse med fødsel, og som nå skal få sin avklaring i Arbeidsretten.

 SAFE mener tariffavtalens bestemmelser åpner for at det må være fleksibilitet i forhold til når den ansatte har rett til å ta ut sju dagers lønnet permisjon. Altså at permisjonen ikke nødvendigvis skal knyttes direkte til fastsatt termindato, men at arbeidstaker kan tilpasse permisjonen etter når fødselen faktisk skjer. width=

«Det anføres at velferdspermisjon skal gis i forbindelse med fødselen og at dette ikke kan bindes opp mot termindato på en slik måte at permisjonsadgangen faller bort, eller den ansatte skylder tid eller penger, hvis nedkomst ikke skjer på dato for termin. Velferdspermisjon kan heller ikke utelukkende knyttes til selve nedkomsten slik at far ikke får permisjon  med lønn om han ikke når inn til land i tide og ikke overværer selve fødselen», skriver advokat Birgitte Rødsæther i stevningen til Arbeidsretten.

Med seg i arbeidsretten onsdag har hun organisasjonssekretærene Roy Aleksandersen og Øyvind Olsen (bildet)

SAFEs påstand i saken er todelt:

1. Far gis rett til velferdspermisjon etter eget valg av tidspunkt i inntil 7 dager før dokumentert termin.

2. Far gis rett til velferdspermisjon i inntil 7 dager etter nedkomst.

Det er satt av en dag i retten. Dom i saken er ventet i midten av mars.