166 uhell, ulykker og uønskede hendelser i 1. kvartal

166 uhell, ulykker og uønskede hendelser i 1. kvartal

Oljeselskapene rapporterte 166 uønskede hendelser til Ptil i første kvartal 2011, viser en oversikt som Petro.no har utarbeidet. Oljeselskapene selv  karaktriserer 14 av de 166 uønskede hendelsene som alvorlige. Dette er hendelser med alvorlig og akutte skader, svekking av sikkerhetsfunksjoner og barrierer som setter offshoreinnretningen eller landanlegget i fare eller akutt forurensning.

Oljeselskapene rapporterte 166 uønskede hendelser til Ptil i første kvartal 2011, viser en oversikt som Petro.no har utarbeidet.

Oljeselskapene selv  karaktriserer 14 av de 166 uønskede hendelsene som alvorlige. Dette er hendelser med alvorlig og akutte skader, svekking av sikkerhetsfunksjoner og barrierer som setter offshoreinnretningen eller landanlegget i fare eller akutt forurensning. width=

Oversikten viser at 33 uønskede hendelser førte til driftsstans på offshoreinstallasjoner og landanlegg i perioden. 19 av hendelsene dreide seg om hydrokarbonlekkasjer – hendelser som kan ha storulykkepotensial.

Selv regner oljeselskapene gasslekkasjene på Statoil-opererte Veslefrikk B 4. mars og Snorre A 11. januar som alvorlige. Ti av lekkasjene kunne ha fått alvorlige følger, mens sju regnes som mindre alvorlige eller akutte.

Les hele saken på Petro.no: 166 uhell, ulykker og uønskede hendelser