SAFE-delegasjon møtte Reiten-utvalget om riggkostnader

SAFE-delegasjon møtte Reiten-utvalget om riggkostnader

SAFE har vært i møte med Reiten-utvalget som skal legge fram forslag til tiltak for å bedre riggtilgangen og dempe kostnadsveksten. – Et greit nok møte, men vi burde selvsagt vært representert i utvalget, sier 2. nestleder Roy Erling Furre. Sammen med Norges Rederiforbund forsøkte SAFE forgjeves å få plass i utvalget, men ble samme […]

SAFE har vært i møte med Reiten-utvalget som skal legge fram forslag til tiltak for å bedre riggtilgangen og dempe kostnadsveksten. – Et greit nok møte, men vi burde selvsagt vært representert i utvalget, sier 2. nestleder Roy Erling Furre.

Sammen med Norges Rederiforbund forsøkte SAFE forgjeves å få plass i utvalget, men ble samme dag som avslaget kom invitert til møte med utvalget, og dialog i den perioden utvalget skal arbeide. Rapporten fra ekspertutvalget skal etter planen legges fram til sommeren. width=

SAFE-delegasjonen pekte i møtet på at standardisering på ulike områder er et tema utvalget bør gå inn på i sitt arbeid.  – Dette handler jo ikke bare om kostnadsforskjeller mellom norsk og engelsk sektor, men hvordan vi kan beholde rigger på norsk sokkel i konkurranse med andre oljeregioner i verden, sier Furre.

Han noterte seg at flere representanter var interessert i SAFEs synspunkter når det gjaldt muligheter for økt arbeidsinnvandring.

– Det var tydelig et tema som opptok i hvert fall deler av utvalget. Her pekte vi på de betydelige utfordringene som allerede finnes når det gjelder manglende språkkunnskaper i næringen, og hva dette betyr for sikkerheten. Når folk verken kan norsk eller engelsk, utgjør det en sikkerhetsrisiko, understreker Furre som ikke er beroliget etter møtet.

– Nei, det er det ingen grunn til å være. Nå er jo utvalget ennå i en tidlig fase i arbeidet, men det er gode grunner for SAFE til å være oppmerksom på hva som måtte komme. Derfor ba vi også om å få innsyn i referater og innsikt i hvilke emner utvalget arbeider med underveis, uten at vi fikk et klart svar. Men utvalget antydet at det kan bli flere møter, noe SAFE selvsagt er tilfreds med, sier Furre.   

 – Vi har jo en berettiget bekymring  – ut fra signaler fra arbeidsgiversiden i andre sammenhenger –  for  at utvalget skal komme med forslag som går utover helse, miljø og sikkerhet, eller utfordrer arbeidstidsordninger. Nå ble ikke dette temaet tatt opp i dette møtet, men  her gjelder det a være på alerten. Og det skal vi være sier Furre.

SAFE-delegasjonen som deltok i møtet var foruten Furre, 1. nestleder Roy Aleksandersen og Øyvind Bjørløw fra SAFE i Transocean.