‘- OLF sutrer og tilslører virkeligheten

‘- OLF sutrer og tilslører virkeligheten

OLF forsøker å legge skylden for streiken i Baker Hughes – og kostnadene ved den, på SAFE. En slik beskrivelse har intet med virkeligheten å gjøre, sier Roy Aleksandersen, 1. nestleder i SAFE. – At forhandlingsdirektør Jan Hodneland i OLF er bekymret for at en konflikt blir dyr er forståelig, men han glemmer OLFs eget […]

OLF forsøker å legge skylden for streiken i Baker Hughes – og kostnadene ved den, på SAFE. En slik beskrivelse har intet med virkeligheten å gjøre, sier Roy Aleksandersen, 1. nestleder i SAFE.

– At forhandlingsdirektør Jan Hodneland i OLF er bekymret for at en konflikt blir dyr er forståelig, men han glemmer OLFs eget ansvar for disse kostnadene. SAFEs krav om å fortsatt ha sin egen tariffavtale beskriver Hodneland som urimelig. Men han «glemmer» å nevne at andre fagforeninger i Baker Hughes har sin egen tariffavtale på siden av oljeserviceavtalen som OLF prøvde å tvinge på SAFE. Tilsvarende avtaler lever i beste velgående også i andre brønnserviceselskaper, understreker Aleksandersen. width=

Klubbeder i SAFE i Baker Hughes, Rolf Onarheim, presiserer at SAFE aldri er blitt tilbudt en tariffavtale, heller ikke oljeserviceavtalen eller en tilpasning til denne. – Det eneste tilbudet vi har fått er en intensjon om å få en tariffavtale en gang i framtiden, understreker Onarheim.

Han minner også om at andre fagforeninger i Baker Hughes, blant annet Industri Energi som er på oljeserviceavtalen, har uttrykt forståelse for og støtte til  SAFEs reaksjon  på bedriften og OLFs behandling av de tidligere ansatte i BJ Services.

–  Fra september 2009, da Baker Hughes kjøpte opp BJ Services,  og fram til februar i år har SAFE-klubben og bedriften etterlevd en tariffavtale som partene ikke har hatt noen problemer med å forhandle på, verken i hovedoppgjøret i 2010 eller mellomoppgjøret i fjor.  NÅ skyver OLF  bedriften foran seg ut i en konflikt der OLF har ett mål: Å fjerne opparbeidede rettigheter som SAFE har framforhandlet gjennom 31 år. OLF ønsket ikke å forhandle, de ville diktere, framholder Aleksandersen.

Han beklager like mye som OLF at selskaper og samfunn blir økonomisk skadelidende av den pågående konflikten.

–  Men ansvaret for dette må OLF ta på sin kappe.  At en konflikt ville koste, var noe begge parter var klar over under meklingen. I stedet for å ta konsekvensen av dette i mekling, velger OLF nå å sutre i offentligheten.  Denne oppførselen gjør at man må stille spørsmålet om OLF er i ferd med å bli en organisasjon som søker konflikter i stedet for å være en ansvarlig, løsningsorientert aktør som er bevisst sitt samfunnsansvar, understreker Aleksandersen.