Fare for streik på sokkelen fra midnatt lørdag

Fare for streik på sokkelen fra midnatt lørdag

SAFE og Industri Energi har i dag sendt melding om plassfratredelse for 610 medlemmer i de to forbundene til Riksmekleren og OLF.Det betyr at dersom ikke partene blir enig innen klokken 24.00 23. juni blir de 610 medlemmene tatt ut i streik. Partene er innkalt til Riksmekleren fra den 22. juni. Mekleren vil være Carl […]

SAFE og Industri Energi har i dag sendt melding om plassfratredelse for 610 medlemmer i de to forbundene til Riksmekleren og OLF.Det betyr at dersom ikke partene blir enig innen klokken 24.00 23. juni blir de 610 medlemmene tatt ut i streik.

Partene er innkalt til Riksmekleren fra den 22. juni. Mekleren vil være Carl Petter Martinsen, Lagdommer i Gulating lagmannsrett.  width=

Varselet er en følge av bruddet i lønnsforhandlingene på operatør, boring og forpleiningsoverenskomsten, den såkalte sokkeloverenskomsten.

Varselet omfatter medlemmer i SAFE og Industri Energi på de fire innretningene Skarv, Heidrun, Oseberg feltsenter, Floatel Superior.

SAFE og Industri Energi la fram felles kravliste og forhandlet også sammen under forhandlingene med OLF. Bruddet kom som et resultat av at arbeidsgiverne ikke ville forhandle om hovedkravet til SAFE og Industri Energi, nemlig en løsning på spørsmålet om tilleggspensjon for offhsorearbeidere.

OLF har varslet Riksmekleren og Industri Energi/SAFE om plassoppsigelse for samtlige av forbundenes medlemmer på operatør- og forpleiningsavtalen. Med dette åpner arbeidsgiverne for full lockout på sokkelen.

– En bønn om lønnsnemnd for å unngå fokus på ledelsens gullpensjonsordninger og tosifra millionlønner, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst og Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi.