Skiftplan på Kårstø opp i Arbeidsretten i dag

Skiftplan på Kårstø opp i Arbeidsretten i dag

I dag starter Arbeidsretten bedhandlingen av striden mellom Statoil og SAFE-klubben på Kårstø om arbeidstidsavtaler. NHO har stevnet SAFE med påstand om at de inngåtte avtalene er tariffstridige og dermed ugyldige. I stevningen hevder NHO at den lokale avtalen mellom Statoil, Kårstø og SAFE-klubben der det gjøres fratrekk på 40 timer i timeberegningen for helkontinuerlig […]

I dag starter Arbeidsretten bedhandlingen av striden mellom Statoil og SAFE-klubben på Kårstø om arbeidstidsavtaler. NHO har stevnet SAFE med påstand om at de inngåtte avtalene er tariffstridige og dermed ugyldige.

I stevningen hevder NHO at den lokale avtalen mellom Statoil, Kårstø og SAFE-klubben der det gjøres fratrekk på 40 timer i timeberegningen for helkontinuerlig skiftansatte, slik at den ukentlige arbeidstiden i snitt blir lavere enn 33,6 timer, er ugyldig. width=

NHO mener oljeoverenskomsten og en dom i Arbeidsretten fra 2009 setter et gulv og tak for alminnelig arbeidstid, og at den lokale arbeidstidavtalen på Kårstø gjennom flere tiår dermed er tariffstridig.

SAFE mener verken ordlyden i Oljeoverenskomsten eller arbeidsrettsdommen fra 2009 setter et gulv for arbeidstimer i lokale arbeidstidsbestemmelser.

Arbeidsretten har satt av tre dager til behandling av saken.  SAFE-advokat Ellen Fjermestad-Svendsen prosederer saken for SAFE med jurist og organisasjonssekretær Levard Olsen-Hagen som partsrepresentant.