I fjor ble det meldt inn 19 olje- og gasslekkasjer til politiet i Rogaland. – Mange innretninger er i ferd med å gå ut på dato, og vi registrerer at det er etterslep på vedlikehold, sier Roy Erling Furre til Stavanger Aftenblad. – Vi ser en økende trend til lekkasjer, og det er helt klart […]
I fjor ble det meldt inn 19 olje- og gasslekkasjer til politiet i Rogaland. – Mange innretninger er i ferd med å gå ut på dato, og vi registrerer at det er etterslep på vedlikehold, sier Roy Erling Furre til Stavanger Aftenblad.
– Vi ser en økende trend til lekkasjer, og det er helt klart bekymringsfullt, sier Åslaug Høgemark, leder av nordsjø- og miljøseksjonen i Rogaland politidistrikt.
Tilsvarende tall for de andre politidistriktene som har ansvar for norsk sokkel nord for 62 breddegrad, er tallene tre lekkasjer i både politidistriktene Nordmøre og Romsdal og Helgeland. I Troms ble det ikke registrert lekkasjer i 2013.
– Dette er et område med storulykkepotensial. Mange innretninger er i ferd med å gå ut på dato, og vi registrerer at det er etterslep på vedlikehold. Videre utgjør manglende kompetanse og opplæring en sikkerhetsrisiko. Dette er mer en systemfeil enn menneskelig svikt, sier Roy Erling Furre til avisen.
– Vi kjenner oss ikke igjen i tallene som politiet kommer med og forholder oss til Petroleumstilsynets kvalitetssikrede tall,. Politiet sitter ikke med et helhetsbilde. Det gjør Ptil. Det interessante er ikke nødvendigvis antallet, mens også risikopotensialet i lekkasjene, sier Maiken Ree i Norsk olje og gass.
Les hele saken HER