Det blir avholdt uravstemning blant SAFEs medlemmer som er omfattet av Industrioverenskomsten. Stemmeberettigete vil få tilsendt e-post med link til elektronisk stemmegivning. Siden avstemningen blir gjennomført med utsendelse av e-post basert på SAFEs medlemsregister, må medlemmer som har skiftet e-post uten å melde dette inn til SAFE gjøre dette umiddelbart. Opplysninger om ny e-post-adresse sendes […]
Det blir avholdt uravstemning blant SAFEs medlemmer som er omfattet av Industrioverenskomsten. Stemmeberettigete vil få tilsendt e-post med link til elektronisk stemmegivning.
Siden avstemningen blir gjennomført med utsendelse av e-post basert på SAFEs medlemsregister, må medlemmer som har skiftet e-post uten å melde dette inn til SAFE gjøre dette umiddelbart. Opplysninger om ny e-post-adresse sendes til unni@safe.no
Er du stemmeberettiget, men ikke har mottatt stemmeseddel på e-post i løpet av onsdag 9. april sender du mail til unni@safe.no
NB! Svarfristen i uravstemningen er fredag 2. mai klokken 12.00.
Meklingen mellom Parat/SAFE og Norsk Industri ble avsluttet kl. 19.00 onsdag 2. april ved at partene aksepterte Riksmeklerens utkast til løsning.
Forhandlingsutvalget på Industrioverenskomsten var enstemmig i sitt syn på meklingsforslaget. Alle 7 medlemmer – leder, tillitsvalgte fra Parat og tillitsvalgte fra SAFE vedtok forslaget og anbefaler våre medlemmer om å stemme JA til oppgjøret.
SAFE og Parat holder en rådgivende avstemning. Forhandlingsutvalget vil legge betydelig vekt på de råd dere som medlemmer gir oss. En avvisning av meklingsresultatet vil derfor ha stor betydning for hvorvidt vi skal meddele mekler 7. mai at vi godkjenner oppgjøret eller at vi avviser forslaget. En avvisning av forslaget betyr at det igangsettes streik for de medlemmene som var omfattet av plassfratredelsen av 28.mars 2014.
Riksmeklers møtebok er lagt ut HER
Hovedpunktene i oppgjøret:
Generelt tillegg på kr 0,75 per time med virkning fra 1. april 2014. Dette gir en årslønnsvirkning på kr 1462.50 for de med 37,5 timers uke. Beløpet er proporsjonalt høyere for de med kortere ukentlig arbeidstid.
Det skal utredes nærmere om arbeidstakere kan få medbestemmelsesrett på tjenestepensjon, om pensjonsmidlene kan forvaltes på en annen måte og om de kan plasseres på en annen måte enn i dag. Denne utredningen skal være gjennomført innen 31.12.2015. Parat skal delta i på linje med Fellesforbundet i utredningsprosessen.
I offshore- bilaget i VO-delen så er det fastslått av normalrotasjon skal være 14-28. Endringen medfører ikke at det er gjennomført en generell arbeidstids-nedsettelse og vi fikk ikke gjennomslag for krav om hel eller delvis lønns-kompensasjon for at jobbing 14-28 vil bety en arbeidsreduksjon på 122 timer per år. Det vil være behov for at man unntaksvis jobber andre rotasjonsordninger, men disse skal utarbeides sammen med de tillitsvalgte.
Offshoretillegget økes til kr 71,68 fra 1.april 2014 dvs. det øker med kr 5,45 per time (1580 x 5,45 = kr 8611). Fra 1.april 2015 øker tillegget med ytterligere kr 2 per time i tillegg den ordinære reguleringen for 2015.
Offshore-bilaget sine satser for nattarbeid øker fra kr 32,99 per time til kr 38,66 per time.
Offshore-bilagets sats for tilkomsttillegg øker fra kr 39,75 til kr 42,74 per time.
Alle satsene for minstelønn er endret og satsene for skift er endret i VO-delen og i Nexans-delen (samme skift-satser i disse to avtalene), samt i Teko-delen av avtalen.
Matpengesatsen for jobbing ved overtid er endret til kr 78,50.
Fellesdelens § 3.1om fagopplæring og språkopplæring er endret, i tråd med de aktuelle brev.
Det er tatt inn nye bestemmelser i § 4.2 hvor det slås fast det kan inngås individuelle avtaler for eldre arbeidstakere hvor det legges til rette for tilrettelagt opplæring innenfor eget arbeidsområde. Det mener vi er et bidrag, hvis bestemmelsen brukes riktig, for å dempe utstøtningen av eldre arbeidstakere.
I forhandlingsbestemmelsene i fellesdelen er det presisert at det skal lages protokoll fra møte om de lokale forhandlingene og i VO-delens § 5.2.4 er det tatt inn følgende presisering: Det forutsettes at partene på bedriften har ført reelle forhandlinger før oppsigelse finner sted.
Deler av bestemmelsene om skiftarbeid og helligdagsbestemmelsene er flyttet over fra de enkelte delene til fellesdelen. Dette medfører ingen endring i rettigheter.