Rysst: – Vi vil følge Coor nøye

Rysst: – Vi vil følge Coor nøye

Statoil har gitt forpleningskontrakten på Statfjord og Snorre for de neste 5 årene til Coor Service Management. –SAFE vil følge nøye med og påse at reglene om virksomhetsoverdragelse blir fulgt, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst. Kontraktens varighet er på fem år med oppstart 1. juli, og har også en mulig opsjon på tre års forlengelse. Det […]

Statoil har gitt forpleningskontrakten på Statfjord og Snorre for de neste 5 årene til Coor Service Management. –SAFE vil følge nøye med og påse at reglene om virksomhetsoverdragelse blir fulgt, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Kontraktens varighet er på fem år med oppstart 1. juli, og har også en mulig opsjon på tre års forlengelse. Det er i dag ESS som har denne kontrakten, og den har selskapet hatt helt siden 1981. width=

Rysst liker ikke at Statoil har valgt å inngå kontrakt med et selskap som ikke har egne ansatte, men leier inn personell fra underselskaper.

– Til nå har vi sett at når operatørselskaper har valgt  å outsource egen forpleiningstjeneste, så har i hvert fall kontraktene gått til forpleiningsselskaper med egne ansatte, som ESS og Sodexo. Det vi ser nå er at statens oljeselskap tildeler en stor, langvarig kontrakt til et managementselskap. Det er ikke en utvikling vi liker, fastslår Rysst.

Hun er krystallklar på at SAFE, i samarbeid med de involverte klubbene, skal være aktive for å påse at alle avtaler og lover blir fulgt i forbindelse med kontraktsskifte.

– Vårt utgangspunkt er selvsagt at tariffavtaler skal respekteres og at reglene om virksomhetsoverdragelse blir fulgt fullt ut. Jeg forutsetter at ingen av de som i dag har sin arbeidsplass i ESS på Statfjord eller Snorre mister jobben som en følge av dette, understreker Rysst.

– Vi registrerer jo at Statoil her at introdusert en nykomling på norsk sokkel som kanskje har sine egne forestillinger om hvordan ting best blir gjort. Vår oppgave blir å tilse at faglige rettigheter blir ivaretatt i denne situasjonen. Den oppgaven vil vi ta på største alvor for å sikre våre medlemmer, sier Rysst.