Anstrengt mellom Statoil og Ptil etter tilsynets Gullfaks-refs

Anstrengt mellom Statoil og Ptil etter tilsynets Gullfaks-refs

Ptil har pålagt Statoil å gjennomføre en uavhengig granskning av forholdene rundt Gullfaks B-lekkasjen i desember i fjor. Det er forskningsinstituttet Iris som gjennomfører studien på vegne av Statoil, skriver Teknisk Ukeblad. Iris ønsket å gjennomføre intervjuer med utvalgte personer i Ptil, for å få vite Ptils perspektiver i saken. Men Ptil vil ikke gå […]

Ptil har pålagt Statoil å gjennomføre en uavhengig granskning av forholdene rundt Gullfaks B-lekkasjen i desember i fjor. Det er forskningsinstituttet Iris som gjennomfører studien på vegne av Statoil, skriver Teknisk Ukeblad.

Iris ønsket å gjennomføre intervjuer med utvalgte personer i Ptil, for å få vite Ptils perspektiver i saken. Men Ptil vil ikke gå med på å la seg intervjue om Gullfaks B-granskningen. width=

– Ptil finner det unaturlig at vi skal intervjues, siden det er vi som sendte ut dette pålegget til Statoil. Det er ikke naturlig at arbeidet som Statoil har iverksatt skal gå tilbake til oss. Det er ikke det saken dreier seg om. Men vi har sagt til Statoil at vi er mer enn villig til å diskutere alle mulige forhold i tilsynet og regelverket som de måtte ha, sier pressetalskvinne i Ptil, Inger Anda. (bildet).

Da Ptil lanserte sin granskningsrapport fra gasslekkasjen på Gullfaks B tidligere i år, ble en ny metode tatt i bruk. Tilsynsorganet rettet pekefingeren mot Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon, Øystein Michelsen, og holdt han ansvarlig for hendelsene.

Les hele saken på TU.no: Strid mellom Ptil og Statoil