Arbeidsplassbesøk hos Baker Hughes i Dusavik

Arbeidsplassbesøk hos Baker Hughes i Dusavik

Arbeidsplassbesøk hos Baker Hughes Foto: Rebecca Bjerga

SAFE har besøkt Baker Hughes i Dusavik, forbundssekretær Mats Thune fikk en omvisning på subsea-delen av selskapet, ledet av HMS-sjef Kolbjørn Mehl. På verkstedet og lageret traff vi mange SAFE-medlemmer, som var stolte av å vise fram sin arbeidsplass. 

Dusavik, som ligger i Stavanger, har lenge vært et knutepunkt for industriell aktivitet, og Baker Hughes spiller en viktig rolle i denne konteksten. Som et globalt teknologiselskap innen energiindustrien, er Baker Hughes anerkjent for sin innovative tilnærming til olje- og gassektoren.

Under besøket ble Thune møtt av et imponerende syn: undervanns “juletre” til flere titalls millioner, en stor arbeidsplass som pulserte med aktivitet og ikke minst mange SAFE-medlemmer.

Mats Thune og Kolbjørn Mehl foran et juletre til hundre millioner kroner Foto: Rebecca Bjerga
Mats Thune og Kolbjørn Mehl foran et undervanns “juletre” til hundre millioner kroner Foto: Rebecca Bjerga

– Vi har sett masse spennende utstyr som de lager her på Dusavik, SAFE-medlemmer var til stede, vi hilste på flere, til og med på lærlinger. Det var tydelig at SAFE var den største fagforeningen her, sier Thune.  

Se video fra besøket vårt.

Marcus Gilstrop har vært teamleder på varelageret i Dusavik i sytten år, han ble SAFE-medlem av én grunn: klubbleder Geir Haraldsen. 

Markus Gilstrop Foto: Rebecca Bjerga
Marcus Gilstrop Foto: Rebecca Bjerga

– Han jobber veldig bra for oss og tar opp alle sakene vi lurer på. Vi får god oppfølging av han. Det er hovedgrunnen til at jeg ble medlem av SAFE, sier Gilstrop. 

Videre traff vi Lars Martin Vallestad, som er hovedverneombud, han syns det var hyggelig å få SAFE på besøk. 

Lars Martin Vallestad Foto: Rebecca Bjerga
Lars Martin Vallestad Foto: Rebecca Bjerga

– Jeg syns det var veldig kjekt at dere ville ta turen her og få en omvisning på min arbeidsplass, sa Vallestad. 

I løpet av omvisningen fikk Thune et innblikk i de ulike aspektene ved Baker Hughes’ virksomhet. Fra produksjonslinjer til avanserte teknologiske løsninger, selskapet opererer på et høyt nivå av faglig ekspertise. 

Og sikkerhet, som alltid, stod i sentrum av diskusjonene. Olje- og gassindustrien innebærer en rekke potensielle risikoer, da er det avgjørende å sikre at arbeidsplassene er trygge og at arbeidstakere har nødvendig opplæring og utstyr for å håndtere utfordringene de møter. 

– Vi har sett på hvordan HMS-systemet fungerer her hos Baker Hughes, og jeg er imponert av gode rutiner, det ser ryddig og fint ut. Jeg vil takke Baker for invitasjonen, sa Thune. 

Les mer om følgende emner: