Archer legger ned i Bergen – 200 ansatte mister jobbene sine

Archer legger ned i Bergen – 200 ansatte mister jobbene sine

Archer legger ned avdelingen i Bergen og nærmere 200 ansatte må finne seg en ny arbeidsgiver. – Dette kom som et sjokk på oss ansatte, sier leder i SAFE i Archer, Reidar Rikstad. Torsdag informerte Archer sine ansatte på avdelingen i Bergen om at selskapet ikke har flere oppdrag etter at borekontraktene på Gullfaks-plattformene går […]

Archer legger ned avdelingen i Bergen og nærmere 200 ansatte må finne seg en ny arbeidsgiver. – Dette kom som et sjokk på oss ansatte, sier leder i SAFE i Archer, Reidar Rikstad.

Torsdag informerte Archer sine ansatte på avdelingen i Bergen om at selskapet ikke har flere oppdrag etter at borekontraktene på Gullfaks-plattformene går ut 1. oktober. width=

– Meldingen ble gitt i et allmøte torsdag, og kom som et sjokk. Det er mange forholdsvis nyansatte som ble lovet «gull og grønne skoger», ganske nylig, og så kommer dette, sier Rikstad som lover at klubben vil gjøre alt den kan for å sikre medlemmene så godt som mulig framover.

– Klubben vil for eksempel ikke finne seg i at ansatte i Bergen sies opp mens det er innleide i avdelingen i Stavanger. Såvidt jeg har oversikt over er det rundt 20 innleide i Stavanger, og for meg er det innlysende at  bedriften skal gi ansatte i Bergen disse oppgavene, sier Rikstad.

De ansatte i engineeringavdelingen i Bergen består av to grupper, ingeniører og folk i støttefunksjoner. Rikstad regner med at jobbmulighetene for ingeniørene er god, men frykter at folk i støttefunksjoner kan få det vanskligere med jobbsøkning. Når det gjelder driftspersonellet på Gullfaks mener Rikstad at disse får beholde jobbene sine, men med KCA (som vant Gullfaks-kontrakten) som arbeidsgiver – i tråd med  med reglene om virksomhetsoverdragelse.

– Jeg kan i hvert fall love at vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe alle som blir rammet av dette, understreker Rikstad.