Baste Daltveit er utpekt som ny UPN-K HVO i Equinor Sokkel

Baste Daltveit Foto: Rebecca Bjerga
Baste Daltveit Foto: Rebecca Bjerga

Første september overtok Baste Daltveit rollen som koordinerende hovedverneombud (KHVO) for norsk sokkel i utforskning og produksjon Norge (UPN) etter Peter Alexander Hansen. Hansen går over i pensjonistenes rekker etter 22 år i denne stillingen og etter 40 år i selskapet. Begge er stolte SAFE-ere.

– Det er en viktig rolle i vårt selskap, en rolle som gjør at jeg vil få en stemme på mange arenaer, sier Daltveit, som har vært tillitsvalgt i SAFE i en årrekke.

Daltveit er utpekt av alle de fem fagforeningene i Equinor (SAFE, Industri Energi, NITO, Tekna og Lederne), dette tar han som en tillitserklæring.

– Alle de fem fagforeningene i Equinor har blitt enige om mitt kandidatur. Jeg er takknemlig og ydmyk at det er alle fem. Jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan i den rollen for at alle de fem fagforeningene faktisk blir fornøyde, sier han.

Som KHVO i UPN, kommer Daltveit til å ha ansvar for cirka 30 installasjoner, med tre hovedverneombud (HVO) per installasjon. Han blir også bundet på i en del tilsynsaktivitet og partssammensatte arbeid innenfor HMS. Til sammen skal han koordinere 107 hovedverneombud på norsk sokkel.

– Vi må evne å lære av hverandre, sier Daltveit. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste for at alle vi skal ha et sikkert og trygt arbeidsliv.

Baste Daltveit og Peter Alexander Hansen Foto: Rebecca Bjerga

Daltveit tar over Peter Alexander Hansen, som han mener har vært en institusjon for de andre HVO. I slutten av oktober kommer dagen når Hansen skriver full dag etter 40 år i selskapet og går over i pensjonistenes rekker. Over halvparten av disse årene har han viet til å representere ansatte offshore i rollen som KHVO for norsk sokkel.

– Baste, han har tonnevis med erfaring, så dette her blir ikke vanskelig å etterfølge, sier Hansen. Han går bare inn i noe som han allerede kan, og forhåpentligvis gjøre det mye bedre enn det jeg har klart. Får vi forsterket stillingen, så kan det bare bli suksess, sier han.

Den kommende pensjonisten satser på sol og varme. Han og kona skal bruke halve året i Thailand på en gård i Mekong-deltaet, hvor de skal dyrke både gummi, sukker, tapioka og ris. Og ikke minst skal det bli tid til strandliv.

Forbundslederen Hilde-Marit Rysst takker Hansen for innsatsen gjennom årrekker

– Da er dagen kommet, en merkedag blir det. Mangeårige UPN KHVO Peter Alexander Hansen trekker seg tilbake. Mang en gang har han snakket om ‘kranstolen som står og venter på Statfjord’, men han har gjort en så solid jobb, og trivdes så godt, at det aldri ble aktuelt å reise ut igjen.

– Tusen takk, Peter! Takk for din utrettelige jobb, ditt pågangsmot og din utholdenhet. Ditt gode humør og brede smil. Det blir rart å ikke treffe på deg i forskjellige sammenhenger, men jeg takker ydmykt over å få ha vært i ditt selskap mange ganger. Masse lykke til på veien videre, plutselig krysses våre veier igjen.

Rysst benytter anledningen til å gratulere og ønske Daltveit lykke til i denne viktige posisjonen

– Gratulere så mye Baste, du begynner i denne viktige posisjonen. Du har allerede mye erfaring fra vernetjeneste og tillitsvalgtsarbeid, så dette er en klok utpeking. Jeg er helt overbevist om at du kommer til å gjøre en faglig god jobb, og representerer alle, uavhengig eventuelt fagforeningstilknytning.

– Vi i SAFE ser frem til godt samarbeid med deg og ønsker deg lykke til. Og, husk – vi er her som sparringspartnere om det trengs.

Biografi:

Peter Alexander Hansen har vært ansatt i Mobil Exploration Norway, Statfjord i 1981 som kranoperatør. Han begynte i Statoil i 1987 ved overtakelse av Statfjord. Han ble valgt som koordinerende hovedverneombud for alle ansatte på Equinors innretninger i 1999 og har hatt rollen siden, organisatorisk tilhørighet som fagansvarlig for UPN JOS Ops logistics.

Baste Dalveit har vært ansatt i Hydro i 1986. Han er utdannet prosesstekniker og jobbet i FLX som prosesstekniker. Han tok nå over jobben med å koordinere 107 hovedverneombud på norsk sokkel.

Skriv ut siden