Britiske Super Puma får fly igjen

Britiske Super Puma får fly igjen

Britiske myndigheter opphever flyforbudet for sine super Puma-helikoptre, unntatt modellen som styrtet sist fredag. – Jeg synes det er beklagelig, all den tid årsaken til ulykken ennå er ukjent, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre. SAFEs forbunddstyre oppfordret torsdag norske luftartsmyndigheter å gjøre som britene hadde gjort, nedlegge flyforbud for alle Super Puma-helikoptre . […]

Britiske myndigheter opphever flyforbudet for sine super Puma-helikoptre, unntatt modellen som styrtet sist fredag. – Jeg synes det er beklagelig, all den tid årsaken til ulykken ennå er ukjent, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.

SAFEs forbunddstyre oppfordret torsdag norske luftartsmyndigheter å gjøre som britene hadde gjort, nedlegge flyforbud for alle Super Puma-helikoptre . I stedet opphever nå Helicopter Safety Steering Group (HSSG) flyforbudet for de andre Super Puma-modellene i Storbritannia. width=

– Jeg synes det er beklagelig at HSSG gjør dette nå. Ut fra et føre var-prinsipp burde flyforbudet blitt stående til man hadde fått analysert ulykkesmaskinens «black box», og etablert en årsak til havariet. Jeg får håpe at det ikke var norske myndigheters  avgjørelse om å la de andre Super Puma-modellene få fly, som påvirket britenes avgjørelse, sier Furre.

Slik situasjonen er nå, er han opptatt av at både arbeidsgiverene i oljebransjen og helikopterselskapene tar oljearbeidernes uro på alvor.

– Vi vet at slike ulykker i ettertid øker våre medlemmers opplevelse av risiko under flyvninger. Derfor oppfordrer jeg selskapene til å ha tett dialog med passasjerene som skal om bord, og å spille på lag med verneombud, understreker Furre.