Dagbladet omtaler SAFE-initiativ

Dagbladet omtaler SAFE-initiativ

Dagbladet omtaler i dag SAFEs initiativ overfor Ptil om å pålegge oljeindustrien å ta i bruk en teknologisk nyvinning for rensing av boreslam – et lukket system som forhindrer at oljearbeidere blir utsatt for kreftfremkallende benzen og andre giftige forbindelser. «Safe er svært bekymret over at Petroleumstilsynet har inntatt en så passiv rolle når det […]

Dagbladet omtaler i dag SAFEs initiativ overfor Ptil om å pålegge oljeindustrien å ta i bruk en teknologisk nyvinning for rensing av boreslam – et lukket system som forhindrer at oljearbeidere blir utsatt for kreftfremkallende benzen og andre giftige forbindelser.

«Safe er svært bekymret over at Petroleumstilsynet har inntatt en så passiv rolle når det gjelder å innføre ny teknologi som gir en dramatisk forbedring av helse, sikkerhet og arbeidsmiljø for de som arbeider i ett av industriens mest belastede områder» het det i bekymringsmeldingen SAFE sendte Petroleumstilsynet i mars 2013.

Ptil har til nå avvist å pålegge at teknologien tas i bruk med henvisning til at det bare er en produsent av teknologien, og skylder på konkurransehensyn.

– For meg er det ubegripelig at ikke tilsynsmyndigheten setter hensynet til arbeidsfolks helse først. Slik jeg har forstått arbeidsmiljøloven, har arbeidstakere krav på et fullt forsvarlig arbeidsmiljø, og det er også vist til at en skal jobbe for et tryggere arbeidsmiljø gjennom teknologisk forbedring. Dersom Petroleumstilsynet virkelig mener at det må la kommersielle konkurranseforhold gå foran hensynet til bedre arbeidsmiljø, betyr det også at ingen selskaper kan satse på å utvikle ny teknologi. Blir teknologien for ny, må tilsynsmyndigheten bare forholde seg helt passivt, sier yrkeshygieniker og organisasjonssekretær Halvor Erikstein til avisen.

Les hele saken i Dagbladet