Dødsulykke om bord på Maersk Interceptor ved Tambarfeltet

Dødsulykke om bord på Maersk Interceptor ved Tambarfeltet

Foto: Aker BP

Torsdag 7. desember ble bransjen vår rammet av en tragisk ulykke på Tambarfeltet ved Ula. Den 43 år gamle Freddy Olsen omkom i en arbeidsulykke etter å ha ramlet 50 meter ned i sjøen. Vi i SAFE vil uttrykke vår varmeste medfølelse og gode tanker til familien, venner, kolleger og alle som er berørt av […]

Torsdag 7. desember ble bransjen vår rammet av en tragisk ulykke på Tambarfeltet ved Ula. Den 43 år gamle Freddy Olsen omkom i en arbeidsulykke etter å ha ramlet 50 meter ned i sjøen.

Vi i SAFE vil uttrykke vår varmeste medfølelse og gode tanker til familien, venner, kolleger og alle som er berørt av den fryktelige ulykken.

Det var flere personer som deltok i arbeidsoperasjonen, og en annen person, en 37 år gammel mann ble også hardt skadet, og flydd til land med helikopter.

Ulykken blir nå gransket av Ptil og de berørte selskap. En slik gransking vil søke å avdekke både de direkte utløsende årsakene, samt de bakenforliggende årsaker som har bidratt til ulykken.

Det er fortsatt lite informasjon om detaljene som er kjent. SAFE avventer resultatet av granskingen, og håper at de lærepunktene som granskingen gir, medfører at tilsvarende hendelser aldri mer kan inntreffe.

Hendelsen fikk stort fokus på Ptil sin topplederkonferanse i går 11. desember. Alle foredragsholderne uttrykte sin medfølelse til de som er rammet. Det er åpenbart at denne ulykken vil få stort fokus i alt sikkerhetsarbeid i tiden fremover.