Equinor får ny konsernsjef

Anders Opedal blir den nye topplederen i Equinor Foto: Ole Jørgen Bratland
Anders Opedal blir den nye topplederen i Equinor Foto: Ole Jørgen Bratland

Equinor annonserte mandag at Eldar Sætre går av som konsernsjef i selskapet. Den nye topplederen er den første rogalendingen og ingeniøren i denne jobben, Anders Opedal. For vår forbundsleder, Hilde-Marit Rysst, kom denne meldingen som en overraskelse.

– Eldar forlater Equinor frivillig, og det er positivt, det ligger ingen skandale til grunn. Anders Opedal har gått gradene i Equinor, så han kjenner bedriften godt. SAFE har forventninger til at han ønsker de ansatte med på laget, og vil tilrettelegge for godt og konstruktivt samarbeid i samsvar med den norske modellen. SAFE forventer også at Equinor, med sitt nye lederskap, vil ta ansvar i rettferdige lønns og arbeidsvilkår for alle egne ansatte og sine leverandører, sier Rysst.

Equinor får ny konsernsjef

Sentrale tillitsvalgte i Equinor tar god i mot nyheten om den nye konsernsjefen

Tillitsvalgt for Safe i Equinor, Bjørn Asle Teige, sier han fikk nyheten mandag morgen.

– Anders Opedal er en solid type og har god støtte fra oss. Han har vist seg å ha veldig gode samarbeidsevner, og er interessert i å samarbeide om å finne gode løsninger. Han er åpen og ærlig, noe vi setter pris på når vi nå ser fram mot et videre godt samarbeid. Det er viktig å ha en leder som har jobbet med dette. Vi savner alltid flere folk med praktiske tilnærminger og Opedal har bakgrunn som ingeniør. Det synes vi er en god ting, sier Teige.

Den første rogalendingen og ingeniøren i denne jobben

– Ikke bare er jeg den første rogalendingen i denne jobben, men også den første ingeniøren, sa Opedal i en pressekonferanse.

Opedal har master i ingeniørfag fra NTNU, og en MBA fra Heriot-Watt University i Edinburgh. Opedal har vært konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor. Han begynte i Equinor som petroingeniør i 1997 og var i flere år virksom med boring og brønnvirksomhet. Han var også innkjøpssjef. I 2011 ble han valgt til å lede Equinors prosjektportefølje på mer enn 300 milliarder kroner. Senere fungerte han som konserndirektør og Chief operating officer, før han inntok rollen som leder for Equinor i Brasil.

Skriv ut siden