Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har beordret partene i sokkeloppgjøret tilbake til forhandlingsbordet, etter et møte i Arbeidsdepartementet i dag kl 18, for å finne en forhandlingsløsning på den lovlige konflikten som i dag har pågått i 12 dager. – Vi skal fortsette å være konstruktive og snu hver eneste stein for å komme til et akseptabelt […]
Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har beordret partene i sokkeloppgjøret tilbake til forhandlingsbordet, etter et møte i Arbeidsdepartementet i dag kl 18, for å finne en forhandlingsløsning på den lovlige konflikten som i dag har pågått i 12 dager.
– Vi skal fortsette å være konstruktive og snu hver eneste stein for å komme til et akseptabelt resultat, sier forbundslederne Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst i SAFE.
Forhandlingene vil starte opp igjen lørdag 7 juli om ettermiddagen i Riksmeklerens lokaler i Oslo, og begge parter hasteinnkaller nå sine forhandlingsutvalg. Streiken fortsetter som i dag inntil videre i påvente av forhandlingsutfallet.
Bjurstrøm satte ingen frist til partene, men arbeidsgiverne i oljebransjen (OLF) varslet torsdag 5 juli om formiddagen lockout for 6 515 ansatte omfattet av sokkeloppgjøret fra og med midnatt, natt til tirsdag 10 juli. Dette etter eget utsagn for å fremprovosere en tvungen lønnsnemnd fra myndighetene for slik å stanse streiken.
– Vi er glad for at arbeidsministeren så klart understreker at dette oppgjøret er partenes eget ansvar å finne ut av. En tvungen lønnsnemnd vil være et angrep på den frie forhandlingsretten, samstemmer Sande og Rysst.
– Og det i en konflikt som arbeidsgiverne selv har stelt i stand gjennom å kutte i de ansattes tilleggspensjon, samtidig som ledelsen i oljeselskapene beholder sine gullkantede pensjoner fra 62 år, sier Sande og Rysst.
– Vi har holdt vår streik på et minimum, men oljebransjen har vist at de er villig til å sette Norges renommé som pålitelig energileverandør på spill for å stanse en lovlig konflikt. Det er feigt og frekt men det vil ikke være noen fare for Europa med stans i norsk gasseksport noen sommeruker. Så tvungen lønnsnemnd mener vi uansett vil være uaktuelt, sier Sande og Rysst.