Gratis kurs, fagbrev og studier innenfor olje-, gass- og leverandørindustrien

Gratis kurs, fagbrev og studier innenfor olje-, gass- og leverandørindustrien

Foto: Kompetanse Norge|Stig-Rune Refvik

Nye teknologier, nye digitale verktøy og stadig mer komplekse arbeidsprosesser fører til et kompetansebehov for de tilknyttet olje-, gass- og leverandørindustrien. Gjennom bransjeprogrammet kan du finne spennende og relevante kurs, eller endelig starte på utdanningen du lenge har tenkt på.

Nye teknologier, nye digitale verktøy og stadig mer komplekse arbeidsprosesser fører til et kompetansebehov for de tilknyttet olje-, gass- og leverandørindustrien. Gjennom bransjeprogrammet kan du finne spennende og relevante kurs, eller endelig starte på utdanningen du lenge har tenkt på.

Alle skal få muligheten til å heve sin kompetanse for å være rustet for et arbeidsliv i endring. Det er helt gratis. Dagpengemottakere vil ikke miste dagpengene og arbeidstakere kan kombinere opplæring med jobb. Regjeringen også foreslo at helt ledige og helt permitterte kan kombinere dagpenger og opplæring også etter koronapandemien.

– Et tett program med ca. 40 ulike studier, kurs, fagbrev og utdanninger til en verdi på ca. 19 millioner har blitt gjennomgått, tilpasset og laget for ansatte som jobber i olje- gass- og leverandørindustrien bare siden sommeren og frem til nå, forklarer at Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS.

Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS Foto: Rebecca Bjerga
Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS Foto: Rebecca Bjerga

– Det har vært svært mange møter, men jeg har ønsket å bidra til at alle SAFE sine medlemmer skulle få eller finne et tilbud som var relevant eller spennende uansett hvilke områdene man jobber innen, opplyser Refvik.

– Noen er sagt opp eller permittert og trenger ny kompetanse eller forsterkning av fagkunnskap, andre vil spisse kompetansen sin innen ledelse. Noen har hatt gleden av å melde seg opp til fagbrev innen renhold og stilas som ble tidlig fulltegnet. Det er med andre ord en rekke gratis tilbud om skolering som SAFE sine medlemmer må gripe for vinter og vår. Vi er allerede i gang med å planlegge for og gjennomføre flere kurs og studietilbud for 2021.

Organisasjonene SAFE, Norsk olje og gass, NITO, Tekna, Industri Energi, Fellesforbundet,  Forbundet for ledelse og teknikk (FLT), Norsk Industri, LO og NHO samarbeider med Kompetanse Norge om å finne målrettede utdanningstilbud for alle som jobber i bransjen. ​

Alle kursene er nettbaserte, eller delvis nettbaserte og kan tas i kombinasjon med arbeid. ​ Nedenfor finner du en oversikt utdanningstilbudene som fortsatt er ledige. Sidene vil bli oppdatert fortløpende, etter hvert som nye utdanningstilbud kommer på plass.

Se linker: https://norskoljeoggass.no/arbeidsliv/bransjeprogram/andre-tilbud/  eller https://www.kompetansenorge.no/bransjeprogram-med-studie–og-opplaringstilbud/bransjeprogram-for-olje–gass–og-leverandorindustrien/

Utdanningstilbud

Fagbrev for praksiskandidater

Industrimaler, teori til fagprøven, intensivkurs – Nettbasert kurs med klasserom på nett.

Isolatørfaget, teori til fagprøven, kveldstid – Nettbasert kurs med fast undervisning i virtuelt klasserom på kveldstid en ettermiddag/kveld i uken. Oppstart 13.1.2021.

Yrkesnorsk for renholdere – Nettbasert kurs med undervisning i virtuelt klasserom en dag i uken.

Fagbrev fjernstyrte undervannsoperasjoner, FU-operatør – Oppstart medio desember.

Fagskole

Fagskolen i Rogaland: Hydraulikk Oppstart desember 2020.

Fagskolen i Rogaland: Logistikk offshore. Oppstart januar 2021.

Fagskolen i Rogaland: Økonomistyring. Oppstart januar 2021.

Fagskolen i Viken: Smart vedlikeholdsteknikk (pdf). Oppstart 19. januar 2021. Meld deg på kurset her.

Høyskole og universitet

Universitetet i Bergen: Nettbasert grunnkurs i programmering med Python, modul 1 Søknadsfrist 5. januar 2021. Kurset starter 18. januar.

Universitetet i Bergen: Nettbasert grunnkurs i programmering med Python, modul 2. Søknadsfrist: 1. mars 2021. Kurset starter 22. mars.

Universitetet i Stavanger: Welding and In-Service Inspection Technologies. Kurset starter i desember. Søknadsfrist 7. desember.

NTNU: Digital sikkerhet – behov og trusselbilde Kurset starter 12. januar. Søknadsfrist 15. desember.

NTNU: Grunnleggende programmering med Python. Kurset starter 11. januar. Søknadsfrist 10. desember.

Universitetet i Bergen: Energiomstilling. Kurset starter 15. januar 2021. Søknadsfrist 5. januar 2021.

USN: Foundations of Systems Engineering. Kurset starter med et sett av korte forelesningsvideoer som er tilgjengelig fra 27. januar, fellessesjoner starter 9. mars. Søknadsfrist 20. januar 2021.

USN: Management of Complex Systems. Kurset starter 8. mars. Søknadsfrist 22. februar 2021.

USN: Digitalization and Digital Twin. Kurset starter med en introduksjonsforelesning og kursmateriale,  tilgjengelig fra 27. januar, opplæringen starter 9. mars. Søknadsfrist 20. januar 2021.

NTNU: Innføring i logistikkledelse. Kurset starter 12.januar 2021. Søknadsfrist 5. januar 2021.

USN: Python-programmering for beregninger. Kurset starter 1. februar 2021. Søknadsfrist 15. januar 2021.

NTNU: Bærekraftige industrielle prosesser og ressursutnyttelse. Kurset starter i april 2021. Søknadsfrist 1. februar 2021.

Høyskolen KristianiaKurs innen ledelsesfag, prosesser og økonomi. Det tilbys 4 ulike kurs. Løpende opptak og oppstart, påmelding starter i uke 50.

Nord Universitet: Circular Economy for the Oil & Gas Industry. Kurset har kick-off session 17. februar og undervisningen starter 18. februar. Søknadsfrist 22. januar 2021.