Helikopter styrtet: – Dypt tragisk

Helikopter styrtet: – Dypt tragisk

  – Det er dypt tragisk at vi opplever en ny helikopter-ulykke i næringen vår. Jeg håper det beste, men  frykter at dette kan være en svært alvorlig ulykke. Våre tanker går til alle involverte og deres pårørende, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre. Pårørende kan ringe: 51 94 18 33. Statoils pårørendenummer er […]

 

– Det er dypt tragisk at vi opplever en ny helikopter-ulykke i næringen vår. Jeg håper det beste, men  frykter at dette kan være en svært alvorlig ulykke. Våre tanker går til alle involverte og deres pårørende, sier HMS-ansvarlig i SAFE, Roy Erling Furre.

Roy Erling Furre frilagt

Pårørende kan ringe: 51 94 18 33.

Statoils pårørendenummer er 800 500 20. Det er også opprettet pårørendesenter på Scandic Hotell på Kokstad ved Flesland.

Det skal ha vært 13 personer om bord i helikopteret som var på vei fra Gullfaks B til Flesland. Helikopteret tilhører CHC Helikopter Service.

Helikopteret styret ved Turøy vest for Bergen ved middagstider fredag. Redningsarbeidet kom raskt i gang, både fra luft og sjø.

Helikopter-sikkerheten var blant de indikatorene som ble trukket fram som et godt eksempel på høyt sikkerhetsnivå da Ptil så sent som i går la fram rapporten Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP).

Det har ikke vært helikopter-ulykker med dødsfall på norsk sokkel siden Norne-ulykken i 1997, der 12 personer omkom.