Takker for seg etter tolv år som forbundsleder

Takker for seg etter tolv år som forbundsleder

Hilde-Marit Rysst Foto: Rebecca Bjerga

Hilde-Marit Rysst, SAFE sin forbundsleder de siste tolv årene, har varslet valgkomitéen at hun ikke stiller til gjenvalg som forbundsleder på kongressen i november. Valgkomitéen er nå i gang med å kartlegge veien videre og ønsker innspill til kandidater fra hele organisasjonen, på tvers av områdene.

– Etter tolv utrolig spennende år, med medgang og motgang, i bransjen, i organisasjonen og for meg selv som person, er det med stolthet jeg nå takker av og tenker jeg har tatt mitt skift, sier Rysst.

Rysst mener det er på tide med nye øyne og nye krefter for å bygge forbundet videre.

– Det har vært et vanvittig spennende skift, men nå trengs det nye øyne og nye krefter for å bygge vårt solide forbund videre. Den som overtar stafettpinnen, får en utrolig mulighet til å forme bransjen vår inn i den nye tiden, og med en så sterk flokk i ryggen, er jeg overbevist om at SAFE går trygge tider i møte.

Forbundslederen vil også takke alle som har bidratt til tolv spennende år i SAFE.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt til at jeg har kunnet få disse årene i SAFE sin tjeneste, tusen takk, sier Rysst.

Valgkomitéen søker kandidater 
Valgkomitéen hadde møte på SAFE-huset i desember Foto: Rebecca Bjerga
Valgkomitéen hadde møte på SAFE-huset i desember Foto: Rebecca Bjerga

Valgkomitéen har allerede hatt et møte i desember for å kartlegge veien videre. Komitéen består av fem medlemmer:

  • Morten Eriksen
  • Trond Wisnæs
  • Jan Erik Hannaseth
  • Tom Ove Dyrnes
  • Trond Cato Fylling

Valgkomitéen sitt mål er å fremheve kandidater som viser ansvar for helheten i organisasjonen. Hvert tredje år er hele arbeidsutvalget, forbundsstyret og komitéene i SAFE på valg.

Valgkomitéen fremlegger sin innstilling i god tid før kongressen. Lederen i valgkomitéen, Morten Eriksen i SAFE klubben Edvard Grieg (Aker BP ASA), er spent på hvordan denne prosessen blir, han ser frem til å få inn mange gode forslag til kandidater. Innspill og forslag til kandidater sendes på e-post til morten.eriksen@akerbp.com.

Morten Eriksen Foto: Rebecca Bjerga
Morten Eriksen Foto: Rebecca Bjerga

– Vi har en stor, viktig og utfordrende jobb foran oss med å samle inn kandidater og lage et godt panel til kongressen. Vi skal ha mange intervjurunder, sier Eriksen.

Trond-Cato Fylling i SAFE i Equinor avdeling sokkel, mener det er et privilegium å være med å danne veien videre i SAFE.

Trond Cato Fylling Foto: Rebecca Bjerga
Trond Cato Fylling Foto: Rebecca Bjerga

– Jeg syns det er trist at Hilde-Marit ikke stiller til gjenvalg, hun har vært en god og synlig leder for oss i hele tolv år. Nå er jobben vår å fiske og finne de gode og rette kandidatene som kan ta stafettpinnen videre. Det blir en spennende oppgave.

Komitéen ønsker å få innspill til kandidater fra hele organisasjonen, på tvers av områdene. Valgkomitéen oppfordrer også de nyeste klubbene i SAFE-familien fra offshore sjø til å komme med innspill til kandidater.

Skal vektlegge kjønn, alder og yrkesbakgrunn

 Valgkomitéen skal vektlegge kjønn, alder og yrkesbakgrunn i sine vurderinger, og kandidater innen UNG-gruppen skal spesielt vektlegges, ifølge vedtektene.

– Vi ønsker et bredt engasjement der ute, så engasjer dere og send innspill på kandidater, oppfordrer Fylling.

– Vi vet det er mange flinke og engasjerte folk i organisasjonen, det bare handler om å få de på banen, avslutter Eriksen.

Innspill og forslag til kandidater kan sendes til Morten Eriksen på e-post morten.eriksen@akerbp.com.