Hipp, hipp, hurra! Gratulerer med dagen!

Foto: Rebecca Bjerga
Foto: Rebecca Bjerga
Endelig, ja endelig, kan vi feire 17. mai etter vante tradisjoner!  Utallige tog, for store og små, skolegårder med taler, is, kaker og sekkeløp. Endelig skal vi feire Norges bursdag med alt det som hører til!
Etter mange år med taler om en krig vi ikke må glemme, er temaet plutselig kommet altfor nært og ingen dager går uten at vi får grusomme nyheter fra Ukraina. Det gir naturlig nok en enda dypere mening om vår feiring.
Forbundsleder Hilde-Marit Rysst Foto: Rebecca Bjerga
Forbundsleder Hilde-Marit Rysst Foto: Rebecca Bjerga
Vi feirer at vi ble et selvstendig land denne dag i 1814, vi feirer vår grunnlov og med den utviklingen av folkestyret og demokrati.
17. mai 2022 blir en ekstra spesiell feiring. Både er det to år siden vi kunne feire pga pandemi, og bakteppet om krigen i Ukraina og endringene i Europa viser at ingenting er hugget i stein. Vi må ikke ta det for gitt, hverken vår frihet eller rikdom. Bursdagen i år blir fort en dag for historien, «hva gjorde du 17. mai 2022?»
Jeg håper dagen din blir så bra som overhode mulig, enten du er på jobb eller med familie og venner. Håper dere får gjort noe ekstra, hatt en markering, gått i tog, spist god mat – eller altfor mange pølser og is, fulgt den tradisjonen du er vant til.
Nyt dagen så godt du kan og bruk noen minutter til å tenke over våre verdier, vår grunnlov og hvordan vi forvalter folkets rett. Send gjerne noen tanker til de som nå opplever grusomheter og frarøves frihet. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan alle hjelpe noen, enten det er i nabolaget eller i andre land.
Med ønske om en fantastisk 17. mai 2022!
Skriv ut siden