“Husk de døde – kjemp for de levende”

“Husk de døde – kjemp for de levende”

Workers ‘ Memorial Day, arbeidernes internasjonale minnedag, markeres årlig over store deler av verden den 28. april, men foreløpig ikke i Norge. – På høy tid, sier HMS-ansvarlig Roy Erling Furre. Workers ‘ Memorial Day ble startet av kanadiske Union of Public Employees ( CUPE ) i 1984, og har siden spredd seg til en […]

Workers ‘ Memorial Day, arbeidernes internasjonale minnedag, markeres årlig over store deler av verden den 28. april, men foreløpig ikke i Norge. – På høy tid, sier HMS-ansvarlig Roy Erling Furre.

Workers ‘ Memorial Day ble startet av kanadiske Union of Public Employees ( CUPE ) i 1984, og har siden spredd seg til en rekke land i flere verdensdeler. width=

Mottoet for dagen er «Husk de døde – kjemp for de levende» I Storbritannia har dagen blitt markert i flere år, noe Piper Apha-katastrofen bidro sterkt til. Flere andre europeiske land har også gjort markeringen til sin, men så langt har norsk fagbevegelse ikke markert 28. april.

– Når vi vet hvor mange som mister livet eller helsen i på jobben rundt om i verden, synes jeg det er på høy tid at vi også her i Norge deltar i denne markeringen. Og selv om norske arbeidsplasser er blant de tryggeste i verden har også vi mange arbeidskamerater å minnes. Dagen er i tillegg en fin måte å vise internasjonal solidaritet på, sier Furre.

Han håper at 28. april 2014 blir den siste Workers Memorial Day som blir forbigått i stillhet i norsk fagbevegelse.

– Ambisjonen må være at en samlet fagbevegelse kan finne passende måter å markere dagen på fra 2015, sier Furre.