Konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe)

Konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe)

Fra debatten i Arendalsuka

SAFE stod for en meget sterk markering av forbundet under Arendalsuka 14-19 August. Vi inviterte miljøbevegelsen til debatt. Med i panelet fikk vi antagelig de tyngste mneningsbærerne i Norge.

SAFE stod for en meget sterk markering av forbundet under Arendalsuka 14-19 August. Vi inviterte miljøbevegelsen til debatt. Med i panelet fikk vi antagelig de tyngste meningsbærerne i Norge.

SAFE har for andre året på rad markert seg med å invitere sine menings motstandere til debatt. De fleste andre debatter under Arendalsuka bærer veldig preg av at panelet er meningsfeller og derfor ofte gjentar panelt seg selv. SAFE ønsker derimot temperatur og ønsker å utfordre våre meningsmotstandere.

Journalist fra TV2/ NRK Oddvar Stenstrøm ledet debatten i kjent stil. Paneldeltagere er Olje og energiminister Terje Søviknes (FRP), Vice president i Statoil Bjørn Otto Sverdrup, stortingsrepresentant og energitalsperson Terje Lien Aasland (AP), Leder for Bellona Frederic Hauge, Leder for Greenpeace Norge Truls Gullowsen, Forbundsleder i Lederne Audun A Ingvartsen og SAFE forbundsleder Hilde-Marit Rysst.

Vår egen forbundsleder Hilde-Marit Rysst var engasjert som vanlig og antagelig den med klarest melding til sine motdebattanter og gjorde en sjelden god debatt.

Det var meningen at debatten skulle kringkastes via TV2 nyhetskanalen, men opptaket ble dessverre for teknisk dårlig for TV. En redigert versjon av opptaket presenteres her.  Se video under og følg debatten, vel verdt å få med seg.