Konsernsjef Helge Lund vil ta et oppgjør med fryktkultur i Statoil

Konsernsjef Helge Lund vil ta et oppgjør med fryktkultur i Statoil

Helge Lund understreker overfor Stavanger Aftenblad at åpenhet er viktig og helt avgjørende for Statoil. –?Da skal det være en trygghet om at det skal gå an å ta opp ting med lederen sin. Og jeg forventer at lederen gjør noe med det,sier han. I Iris-rapporten forteller Statoil-ansatte om såkalte små kongedømmer og uformelle nettverk i […]

Helge Lund understreker overfor Stavanger Aftenblad at åpenhet er viktig og helt avgjørende for Statoil.
–?Da skal det være en trygghet om at det skal gå an å ta opp ting med lederen sin. Og jeg forventer at lederen gjør noe med det,sier han.

I Iris-rapporten forteller Statoil-ansatte om såkalte små kongedømmer og uformelle nettverk i selskapet. Mens det er for lite makt knytet til den formelle organisasjonen, har småkongene makt til å stoppe endringer. width=

Samtidig forteller rapporten at ansatte er redd for å komme med kritikk, i hvert fall skriftlig. Så kritikk forekommer, men Iris-forskerne mener at den i «for liten grad fremføres og håndteres på konstruktive måter».

Forbundstyremedlem i SAFE og konserntillitsvalgt i YS i Statoil, Bjørn Asle Teige, (bildet) sier at det nå pågår et internt arbeid i selskapet for å konrketisere tiltakene på basis av Iris-rapporten.

-?Vi er enige med ledelsen om hovedpunktene. Nå har vi grunn til å tro at det skal skje noe konkret, sier Teige.

Les hele saken på Aftenbladet.no HER