Lokalavtale i boks for NCA

Lokalavtale i boks for NCA

– De lokale forhandlingene i NCA (Norse Cutting & Abandonment) er i havn med godt resultat, forteller leder i SAFE-klubben, Ove Risa. Det økonomiske resultatet ga klubben tre prosent i tillegg og økt tillegg på nattskiftet, og det er klubben fornøyd med. Viktigst for medlemmene og de tillitsvalgte var likevel kravene som retter opp skjevheter […]

– De lokale forhandlingene i NCA (Norse Cutting & Abandonment) er i havn med godt resultat, forteller leder i SAFE-klubben, Ove Risa.

Det økonomiske resultatet ga klubben tre prosent i tillegg og økt tillegg på nattskiftet, og det er klubben fornøyd med. Viktigst for medlemmene og de tillitsvalgte var likevel kravene som retter opp skjevheter i tariffavtalen.

Disse kravene kom også i havn?

– Det viktigste kravet for oss kom i havn, sier Risa. Vi ønsket en internasjonal avtale som regulerer vår arbeidsavtale når vi jobber i internasjonalt farvann, altså det vi kaller «utenlandsavtalen». Den er nå på plass, og det var en viktig prinsippsak for oss.

Godt forhandlingsklima

Forhandlingene gikk greit og hele tida med en god tone mellom partene.

– Vi fikk tariffavtale for tre år siden og i disse tre årene har forhandlingene vært hold på en saklig og god måte.

Det betyr gode arbeidsforhold generelt hos dere?

– Ja, vi har et godt arbeidsmiljø og lite utskifting av folk. Vi trives i NCA, sier Ove Risa som har ansvaret for de 40 – 45 medlemmene i klubben.