SAFElement 26.02.2020

13. februar hadde Stortingets næringskomite åpen høring om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. Fagforeningene er klare på at vi trenger norsk lønn i norske farvann og på norsk sokkel uavhengig av hvilket land den ansatte kommer fra, eller hvilket flagg båten har, sier Roy Aleksandersen, nestleder i SAFE.

Virksomhetsoverdragelse i Stena Drilling i lagmannsretten

Stena Don. Foto: Stena Drilling
Stena Don. Foto: Stena Drilling

Ankesaken startet i Gulating lagmannsrett mandag 10. februar, og det er satt av fire dager til saken. Det er Bent Endresen og Bjørn Inge Waage fra advokatfirmaet Endresen Brygfjeld Torall AS som fører saken for SAFE-medlemmene.

Reisebrev – Besøk SAFE AKOFS

Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst, Knut Ness Foto: Kai Morten Anda
Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst, Knut Ness Foto: Kai Morten Anda

Nede i porten på Myklebust verft står Ola Rune Strømmen og tar imot oss. Primus motor for den nettopp nystarta SAFE klubben, allerede over 40 medlemmer. Vi gleda oss til et spennende besøk. For både Kai Morten Anda og meg selv er det første gang vi er her i Gurskebotten, populært kalt Gursken. For Knut Ness, fra SAFE klubben Transocean, er det ikke det for han er i fra disse trakter.

SAFElememt 06.02.2020

Nye varslingsregelverk legger mer ansvar på arbeidsgiver.
1. januar 2020 trådte endringer i regelverket for varsling i arbeidslivet i kraft. Endringene skal gjøre regelverket enklere å forstå og tolke for både arbeidsgivere og arbeidstakere. Det legger større ansvar for håndtering av varsling på arbeidsgiver, og flere grupper i arbeidslivet får rett til å varsle.

Viktig info – Min side

Har vi riktig e-post, adresse, telefonnummer etc. på deg? Du kan gå glipp av viktig informasjon og gode medlemstilbud. Om du innen 10. februar logger inn på www.safe.no «Min side» og oppdaterer dine data vil du være med i trekning av 10 overraskelser, som blir sendt hjem i posten. På forhånd takk!

ETTERPÅ «Fullt forsvarlig» SAFE HMS konferanse

Foto: Kjell Inge Brunsvik
Foto: Kjell Inge Brunsvik

Til deltagere, gjester, foredragsholder og de som var forhindret.
Her kommer en sammenstilling med noe bakgrunn, bilder fra konferansen, lenker til presentasjonene og litt historikk. Det er vårt håp at dette materialet vil være nyttig og bli benyttet i arbeidet for å redusere arbeidsmiljøeksponering. Samtidig må vi arbeider for at de som har ofret helsen i vår industri får den rettferdige behandlingen de så langt ikke har fått.

Norsk mat på norsk sokkel, et år etter vedtaket om økt bruk av norske råvarer

Foto: Equinor og Halvor Erikstein. Fotomontasje: Kai Hansen trykkeri
Foto: Equinor og Halvor Erikstein. Fotomontasje: Kai Hansen trykkeri

Utviklingen går i riktig retning, slår Trond Cato Fylling fast. Fylling er hovedtillitsvalgt og kjøkkensjef på Heidrun på Haltenbanken, og sammen med Roger Fimland Maurstad, hovedtillitsvalgt og kjøkkensjef på Oseberg feltsenter, er de to drivkreftene bak vedtaket om bruk av norske råvarer på norsk sokkel.

Video fra SAFE Skolen Modul II

Foto: Rebecca Bjerga
Foto: Rebecca Bjerga

Hvor viktig er det å være organisert? «Det er alpha og omega», svarer Trond Cato Fylling i SAFE Sokkel Equinor. Se glimt fra SAFE Skolen Modul II, med 17 ivrige tillitsvalgte.

Vellykket kurs på SAFE Skolen Modul I

Christine Vorland, Arnt-Håkon Brox og Tove Ludvigsen Foto: Rebecca Bjerga
Christine Vorland, Arnt-Håkon Brox og Tove Ludvigsen Foto: Rebecca Bjerga

Det ble en god start på det nye året for SAFE Skolen, med 13 engasjerte tillitsvalgte tilstede på Modul I. SAFE Skolen Modul I: 14. – 15. januar 2020 ble avholdt på Radisson Blu Atlantic hotel i Stavanger. SAFE fortsetter SAFE Skolen med de andre modulene utøver de neste ukene. Se oversikt over nye kurs og meld deg på gjennom vår hjemmeside. https://www.youtube.com/watch?v=zhyDvqD_MAc