Viktig info – Min side

Har vi riktig e-post, adresse, telefonnummer etc. på deg? Du kan gå glipp av viktig informasjon og gode medlemstilbud. Om du innen 10. februar logger inn på www.safe.no «Min side» og oppdaterer dine data vil du være med i trekning av 10 overraskelser, som blir sendt hjem i posten. På forhånd takk!

Statfjordfeltet forlenges

Statfjord A. Foto: Harald Pettersen, Equinor
Statfjord A. Foto: Harald Pettersen, Equinor

I en melding fra Equinor torsdag 9. januar presenterte selskapet nyheten om at Statfjordfeltets levetid forlenges med flere år. Dette er veldig gode nyheter, eventyret Statfjord fortsetter, sier forbundsleder i SAFE, Hilde-Marit Rysst.

David vant over Goliat

Idar Martin Herland Foto: Rebecca Bjerga
Idar Martin Herland Foto: Rebecca Bjerga

Idar Martin Herland ble stemplet illojal av den mektige arbeidsgiveren sin, Equinor, etter at han hadde skrevet et leserbrev i Aftenbladet. Saken ble tatt til Arbeidsretten. To år senere kom dommen, det ble slått fast at hovedavtalen gjelder, og Norges største bedrift tapte i Arbeidsretten. Se video med Idar Martin Herland

Reisebrev fra Florø

Klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse i god prat med "værfaste".
Klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse i god prat med "værfaste".

Gleden over å få komme «heim» til Florø har alltid vært stor. Da var det ekstra stas å få følge av klubbleder i SAFE klubben Teekay Petrojarl, Kjetil Brandvik og klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse, i førjulsstria. Etter en liten utsjekk forstod vi at Florø ikke var stedet som var mest besøkt av SAFE. Det tok oss ikke lang tid å se potensialet for fremtiden.

Det ble seier for Idar Martin Herland i Arbeidsretten

Stolt oljearbeider, Idar Martin Herland
Stolt oljearbeider, Idar Martin Herland

Dette er en rettferdig seier, sier tillitsvalgt i SAFE sokkel i Equinor, Idar Martin Herland om dommen i Arbeidsretten. Alle tillitsvalgte, alle fagforeninger og en samlet arbeiderbevegelse har vunnet. Vi har vunnet alle sammen.

Sterk historie fra Sleipnerforliset

Roy Erling Furre i samtale med TV2 om Sleipnerforliset. Foto: Rebecca Bjerga
Roy Erling Furre i samtale med TV2 om Sleipnerforliset. Foto: Rebecca Bjerga

16 passasjerer mistet livet da hurtigbåten «MS Sleipner» gikk på grunn for 20 år siden. Vår egen forbundssekretær, Roy Erling Furre, var en av de 85 menneskene som tok båten den dramatiske kvelden. Ulykken skjedde ved Ryvarden fyr like nord for Haugesund 26. november 1999. Båten var på vei fra Stavanger til Bergen med 77 passasjerer og et mannskap på ni.

Nå kan du søke midler fra Sliterordningen

Illustrasjonsfoto: Liv Hilde Hansen
Illustrasjonsfoto: Liv Hilde Hansen

Sliterordningen gir en ekstra ytelse til deg som tar ut AFP (avtalefestet pensjon) når du er 62, 63 eller 64 år og ikke har arbeidsinntekt ved siden av.

Nå er Sliterordningen åpnet for søknader. Ytelsen gis med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2019. Sliterordningen er ment for deg som har gått av med AFP, men er for sliten til å jobbe ved siden av. Ordningen ble forhandlet frem av YS/LO og NHO under tariffoppgjøret i 2018.

SAFE i ESS må ta utfordringene uten Oddleiv Tønnessen på laget

Foto: Mette Møllerop
Foto: Mette Møllerop

Rammen rundt årsmøtet til ESS kunne ikke vært bedre. Med utsikt til havet, mat og forpleining som passer en ekte forpleiningsklubb, et godt gjennomført årsmøte og særdeles god stemning, ble det både en velfortjent avslutning for klubbleder Oddleiv Tønnessen, og en fin start for det nye styret.