Odfjell tapte milliardsøksmål mot Statoil om Deepsea Atlantic

Odfjell tapte milliardsøksmål mot Statoil om Deepsea Atlantic

Odfjell tapte rettsaken om riggen «Deepsea Atlantic». Odfjell krevde 900 millioner kroner av Statoil – et krav som økte med rundt 100 millioner per måned etter at Statoil siden november ifjor har nektet å bruke riggen etter to mislykkede boringer på Gullfaks. Odfjell har i retten hevdet at tyngden på utblåsningsventilen (BOP) og svake fundamenter […]

Odfjell tapte rettsaken om riggen «Deepsea Atlantic». Odfjell krevde 900 millioner kroner av Statoil – et krav som økte med rundt 100 millioner per måned etter at Statoil siden november ifjor har nektet å bruke riggen etter to mislykkede boringer på Gullfaks.

Odfjell har i retten hevdet at tyngden på utblåsningsventilen (BOP) og svake fundamenter er hovedårsakene til at brønnhodene sviktet da Deepsea Atlantic måtte avbryte arbeidet på Gullfaks. Statoil har hevdet det er feil på systemet som skal utlikne riggens bevegelser på havoverflaten som gjør at den ikke er i stand til å utføre arbeid som avtalt i kontrakten.

I den ferske dommen fra Stavanger Tingrett går det frem at retten ikke gir Odfjell medhold i at Statoil må betale riggleie for ultradypvannsriggen Deepsea Atlantic fra november i fjor og frem til nå. Men Statoil når heller ikke frem med sitt motkrav på over 350 millioner kroner.

Les hele saken på Offshore.no:Odfjell tapte mot Statoil width=