Ved åpningen av IRF-konferansen sa Ptil-direktør Magne Ognedal at lærdommen fra Deepwater Horizon-ulykken så langt viser at verken industrien eller myndighetene kan si seg fornøyd med tilstanden på norsk sokkel. – Vi må bruke det denne katastrofen har lært oss til å gjøre den norske petroleumssektoren enda sikrere og mer robust, slik at vi kan […]
Ved åpningen av IRF-konferansen sa Ptil-direktør Magne Ognedal at lærdommen fra Deepwater Horizon-ulykken så langt viser at verken industrien eller myndighetene kan si seg fornøyd med tilstanden på norsk sokkel.
– Vi må bruke det denne katastrofen har lært oss til å gjøre den norske petroleumssektoren enda sikrere og mer robust, slik at vi kan forhindre store ulykker, slo Ognedal fast.
Han sa videre at Petroleumstilsynets arbeid, slik det foreløpig er oppsummert, ikke har påvist noen nye eller ukjente underliggende årsakssammenhenger. Flere av disse er de samme som i Montara-ulykken utenfor Australia. De viktigste konklusjonene i granskningene etter de to ulykkene er sammenfallende med funnene i Petroleumstilsynets granskninger av flere alvorlige hendelser i den norske petroleumsvirksomheten.
– Vi må kunne bli flinkere til å bruke kunnskaper og data som vi allerede har om risikoen som er forbundet med denne type virksomhet, til å arbeide målrettet med kontinuerlig forbedring av sikkerheten.
Les hele saken på Ptil.no