OLF og SAFE uenige om status for livbåtprosjektet etter rapport

OLF og SAFE uenige om status for livbåtprosjektet etter rapport

Deler av OLF’s livbåtprosjekt er basert på upålitelige datasimuleringer. Mens SAFE mener dette må bety lavere terskel for evakuering av plattformer, mener OLF at intet nytt er kommet fram. Ptil følger saken nøye. Forrige uke la Oljeindustriens Landsforening (OLF) frem resultater fra prosjektet om fremdrift av fritt fall-livbåter og verifikasjonen av beregningene som er gjort […]

Deler av OLF’s livbåtprosjekt er basert på upålitelige datasimuleringer. Mens SAFE mener dette må bety lavere terskel for evakuering av plattformer, mener OLF at intet nytt er kommet fram. Ptil følger saken nøye.

Forrige uke la Oljeindustriens Landsforening (OLF) frem resultater fra prosjektet om fremdrift av fritt fall-livbåter og verifikasjonen av beregningene som er gjort i prosjektet. Rapporten viste at Martinteks datasimuleringer er upålitelige og må i verste fall gjøres på ny.  width=

 – Det er en svært alvorlig situasjon, og det må bety at terskelen for nedstenging av plattformer må senkes til et nivå som er overens med sikkerheten, sier Roy Erling Furre, 2. nestleder i SAFE, til Teknisk Ukeblad.

OLF på sin side avdramatiserer rapporten.- Livbåtprosjektet har bestått av flere deler. Denne delen gjelder kun fremdriften til livbåtene. Det viser seg at en tredjepartsverifisering fra selskapet Marine i Nederland ikke stemmer overens med resultatene fra Marintek. De klarer verken motbevise eller bevise simuleringene som Marintek har gjort, sier informasjonssjef i OLF Kjetil Hjertvik.

Han avviser at plattformene er mindre trygge med testresultatene som er kommet frem.

Les hele saken på TU.no: Store feil i livbåtrosjekt

Les også: Basert på upålitelige beregninger

Foto:Statoil