Plattformsjef i Statoil med bekymringsmelding til Ptil

Plattformsjef i Statoil med bekymringsmelding til Ptil

En av Statoils plattformsjefer har varslet Petroleumstilsynet om fryktkultur, underbemanning og manglende kompetanse på sokkelen. Og selskapets ledelse blir beskyldt for å trakassere varslere, skriver Teknisk Ukeblad. Les også: – Meldingen tas alvorlig

En av Statoils plattformsjefer har varslet Petroleumstilsynet om fryktkultur, underbemanning og manglende kompetanse på sokkelen. Og selskapets ledelse blir beskyldt for å trakassere varslere, skriver Teknisk Ukeblad.

Les også: – Meldingen tas alvorlig width=

Meldingen er sendt til Petroleumstilsynet, Ingrid di Valerio, leder for Tekna i Statoil, direktør for driftsutvikling Torstein Hole og Oljedirektoratet.

– Jeg har jobbet i lederstillinger offshore i mange år i Hydro og Statoil, både som første linjeleder og som plattformsjef. Mye godt arbeid er gjort etter Gullfaks-hendelsene, men jeg finner det likevel på sin plass å sende denne bekymringsmeldingen da vi er mange som er urolige for utviklingen i selskapet, står det i det anonyme brevet.

I bekymringsmeldingen beskrives det en fryktkultur hvor offshoreansatte er redde for å komme med egne meninger, redde for å påpeke feil og mangler i sikkerhetsarbeidet og en ja-kultur hvor mange er redde for å bli straffe lønnsmessig og karrieremessig.

Dette skal føre til feilrapportering og underrapportering av hendelser.

Les hele saken på TU.no HER