Ptil gransker lekkasje på Ula

Ptil gransker lekkasje på Ula

Petroleumstilsynet (Ptil) har besluttet å starte granskning av en omfattende lekkasje av hydrokarboner på Ula-feltet den 12. september. Ptil vurderer potensialet i hendelsen som betydelig. Hendelsen førte ikke til personskade eller skade på innretningen, utover utstyret som var direkte involvert, men vi vurderer at potensialet i hendelsen er betydelig, skriver tilsynet i en pressemelding.

Petroleumstilsynet (Ptil) har besluttet å starte granskning av en omfattende lekkasje av hydrokarboner på Ula-feltet den 12. september. Ptil vurderer potensialet i hendelsen som betydelig.

Hendelsen førte ikke til personskade eller skade på innretningen, utover utstyret som var direkte involvert, men vi vurderer at potensialet i hendelsen er betydelig, skriver tilsynet i en pressemelding. width=

Lekkasjen inntraff i separatormodulen på produksjonsplattformen (P). Det var ingen personer i modulen da hendelsen fant sted. Anlegget ble stengt automatisk, og alt personell på innretningen ble evakuert til boreplattformen (D).

Produksjonen på Ula er foreløpig nedstengt.

Ptil har, blant annet på grunn av hendelsens betydelige potensial, besluttet å iverksette gransking.

Målet med granskingen er blant annet å klarlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker. Granskingen vil resultere i en rapport som blir publisert på Ptils nettsted, ptil.no.

Oljefeltet Ula ligger i den sørlige delen av norsk sokkel og er bygd ut med tre konvensjonelle stålinnretninger for produksjon, boring og boligkvarter. Innretningene er knyttet sammen med broer.

Operatør for Ula er BP.