Ptil opphever egen godkjenning av ny skiftplan på Kårstø

Ptil opphever egen godkjenning av ny skiftplan på Kårstø

Ptil har opphevet sin egen godkjenning av Statoils nye skiftplan på Kårstø-anlegget, på bakgrunn av SAFEs klage på vedtaket som ble gjort i desember i fjor. Ptil innser nå at det har grepet inn i tarifforhold mellom SAFE og Statoil Omgjøringen av vedtaket er gjort samme dag som Ptil offentliggjorde en tilsynsrapport med alvorlige anførsler […]

Ptil har opphevet sin egen godkjenning av Statoils nye skiftplan på Kårstø-anlegget, på bakgrunn av SAFEs klage på vedtaket som ble gjort i desember i fjor. Ptil innser nå at det har grepet inn i tarifforhold mellom SAFE og Statoil

Omgjøringen av vedtaket er gjort samme dag som Ptil offentliggjorde en tilsynsrapport med alvorlige anførsler om arbeidsmiljø og risikovurderinger ved Kårstø-anlegget. width=

– Jeg er svært tilfreds med at Ptil har tatt vår klage på vedtaket til følge, og vil berømme Ptil for å legge eventuell prestisje tilside, og se på sakens realiteter. Jeg konstaterer at Ptil med dette sender saken tilbake dit den egentlig hører hjemme, nemlig i forhandlinger mellom SAFE og Statoil, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

 – Jeg håper denne avklaringen kan gjøre at vi og Statoil kan komme raskt tilbake til forhandlingsbordet, og at dialogen blir bedre enn den har vært til nå. Målet bør være at en avtale er på plass lenge før 1. juni som Ptil har satt som dato for opphevelsen, sier Rysst som berømmer SAFE-klubben på Kårstø for iherdig arbeid for å sikre sine medlemmers interesser i denne saken.  

 I brevet til partene skriver Ptil:

 Ptil har vurdert partenes anførsler og vurdert saken på nytt. Vi har funnet at det er grunnlag for å oppheve vedtaket av 22.12.2011. Begrunnelsen for opphevingen er først og fremst at Ptil gjennom sitt vedtak i realiteten har grepet inn i forhold som ligger til partene.

Partene har selv kompetanse til å inngå avtale om den påklagede arbeidstidsordningen, men kom ikke til enighet på grunn av uenighet om tariffrettslige spørsmål. Slik uenighet må løses på annen måte enn gjennom samtykke til gjennomsnittsberegning av arbeidstiden fra Ptil.

 Etter Ptils vurdering vil det imidlertid være uheldig om vedtaket av 22.12.2011 ble opphevet med umiddelbar virkning. Det er grunn til å tro at det kan ta noe tid å foreta en forsvarlig omlegging av arbeidstiden, enten arbeidstiden baseres på arbeidsmiljølovens § 10-4 eller på en avtale mellom partene.  På grunnlag av dette opphever Ptil vedtaket fra 1.6.2012.

 Vedtak:

 Etter å ha foretatt en ny vurdering opphever Petroleumstilsynet med hjemmel i forvaltningsloven § 33,2.ledd sitt vedtak av 22.12.2012.

 Opphevingen har virkning fra 1.6.2012.

 Les Ptils brev HER