Ptil har ikke gjennomført en egen gransking av Gullfaks-hendelsen. Siden vi allerede hadde planlagt et tilsyn som fanget opp problemstillinger knyttet til trykkbalansert boring på Gullfaks, valgte vi ikke å granske, sier Inger Anda, pressetalskvinne i Ptil til Aftenbladet.no. Sivilingeniør Gøril Tjetland, med erfaring som letegeolog i Statoil, nå ansatt i Bellona, har fulgt Gullfaks-saken […]
Ptil har ikke gjennomført en egen gransking av Gullfaks-hendelsen. Siden vi allerede hadde planlagt et tilsyn som fanget opp problemstillinger knyttet til trykkbalansert boring på Gullfaks, valgte vi ikke å granske, sier Inger Anda, pressetalskvinne i Ptil til Aftenbladet.no.
Sivilingeniør Gøril Tjetland, med erfaring som letegeolog i Statoil, nå ansatt i Bellona, har fulgt Gullfaks-saken tett.
– Ptil har oppfordret Statoil til å stanse boringen flere ganger. Det viser korrespondanse mellom Statoil og Ptil fra i sommer. Men av en eller annen grunn har tilsynet ikke brukt sin myndighet til å gripe inn, sier Tjetland.
Først i oktober, fem måneder etter hendelsen 19. mai, dro Ptil til Gullfaks på tilsyn.
– Hvorfor ventet dere så lenge?
– Det er mange andre måter å føre tilsyn på enn å reise offshore. Det er like viktig å delta i planleggingsfasen og ha dialog med miljøet på land. Vi har etterspurt mye informasjon og hatt mange møter med Statoil etter den første hendelen i desember 2009. Det er en vel så god måte å følge opp hendelsen på som å reise offshore, sier Inger Anda.
Les hele saken på Aftenbladet.no: Ptil lot Statoil granske seg selv