Regjeringen vil forlenge permitteringsperioden til 1. juli

Foto: Envato
Foto: Envato

Mange nærmer seg nå grensen for hvor lenge de kan være permittert, og risikerer dermed å bli helt arbeidsledige. YS, SAFE sin hovedorganisasjon, ba regjeringen om å utvide permitteringsperioden utover 52 uker og frem til sommeren. Nå går regjeringen inn for å forlenge permitteringsordningen fram til 1. juli, det melder NRK.

– Det er bra å se at regjeringen tar til fornuft og utvider permitteringsperioden den enkelte kan stå i, sier Hilde-Marit Rysst.

SAFE har i overkant av hundre medlemmer som er helt eller delvis permittert som følge av korona-krisen, rundt 60.000 nordmenn er i samme situasjon. Sist sommer ble permitteringsperioden utvidet fra 26 til 52 uker, og nå blir denne perioden forlenget fram til 1. juli. Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim sier dette er noe regjeringen har vurdert over en periode.

– Nå når vi endelig begynner å se lys og håp i denne mørke tiden, må regelverk og tiltak tilpasses. Samfunnet vårt skal i gang igjen, sakte, men sikkert normaliseres. Da kan vi ikke risikere at dyktige arbeidstakere har gått tapt for bedriftene. Det er viktig å gi arbeidstakere forutsigbarhet og trygghet, så dette tiltaket er riktig og avgjørende for veien tilbake til et normalt arbeidsliv, sier Rysst.

Forbundsleder SAFE Hilde-Marit Rysst Foto: Rebecca Bjerga
Skriv ut siden