Reisebrev – Besøk SAFE AKOFS

Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst, Knut Ness Foto: Kai Morten Anda
Ola Rune Strømmen, Hilde-Marit Rysst, Knut Ness Foto: Kai Morten Anda

Nede i porten på Myklebust verft står Ola Rune Strømmen og tar imot oss. Primus motor for den nettopp nystarta SAFE klubben, allerede over 40 medlemmer. Vi gleda oss til et spennende besøk. For både Kai Morten Anda og meg selv er det første gang vi er her i Gurskebotten, populært kalt Gursken. For Knut Ness, fra SAFE klubben Transocean, er det ikke det for han er i fra disse trakter. (Se video fra AKOSF Seafarer nederst i artikkelen).

SAFE klubben Transocean er fadderklubb for SAFE i AKOFS, så det passa perfekt at han hadde mulighet til å dele denne dagen med oss. Fra vakre Ålesund, ble det en ferjetur fra Sulesund til Hareid, kjørte forbi Ulsteinvik og over til Gurskebotten.

AKOFS Seafarer Foto: Kai Morten Anda
AKOFS Seafarer Foto: Kai Morten Anda
Broen på AKOFS Seafarer Foto: Hilde-Marit Rysst
Broen på AKOFS Seafarer Foto: Hilde-Marit Rysst

På god avstand ser vi ‘AKOFS Seafarer’ er en stor båt, nærmere bestemt 160x30m, fullt utstyrt!
Det er stor aktivitet, både på verftet og ombord på båten. De siste endringer som må til før Ptil godkjenner fartøyet for drift. AKOFS har dradd iland en 5 årskontrakt for Equinor, så gjengen ombord er ved godt mot.

AKOFS er en ny eier av denne båten, men mange av de ansatte har høy kompetanse og lang erfaring. Flere av de ombord slutta i andre bedrifter på tross av høy ansiennitet der, for å bygge opp dette eventyret.

Hilde-Marit Rysst og Ole Rune Strømmen
Hilde-Marit Rysst og Ole Rune Strømmen

Ombord kryr det av folk og arbeid som pågår, mange er spente på når båten kan dra fra verftet og hvordan båten vil oppføre seg i det norske vinterværet. Det er kraftig maskineri, mange (7) propeller og godt ballastsystem, så de er ikke særlig bekymra.

Vi fikk full omvisning både på broa og nede i maskin, her er det til og med en shaker for å kunne kjøre bore

operasjoner. Fartøyet kommer hovedsaklig til å jobbe med intervention og ROV operasjoner, så det er ikke sikkert shakeren vil tas i bruk. Men, de kan.

Det var som vanlig veldig kjekt å møte medlemmer og mannskap, høre hva som opptar folket. SAFE sentralt setter stor pris på å få muligheten til å komme ombord og å besøke arbeidsplasser i bransjen vår.

Som avslutning på besøket ble det ett åpent infomøte for alle ombord, og det var kjekt å oppleve at så mange kom. Kort info om SAFE, hvilke temaer og saker vi jobber med, hva som rører seg i arbeidslivet. Og, ellers åpent for spørsmål.

Kai Morten Anda Foto: Hilde-Marit Rysst
Kai Morten Anda Foto: Hilde-Marit Rysst

Etter endt møte takket vi for oss og forlot båten og verftet og satte kursen tilbake til Ålesund.

Tusen takk, for at vi fikk komme ombord og møte dere alle.

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen Hilde-Marit Rysst

Skriv ut siden