Reisebrev fra Florø

Reisebrev fra Florø

Klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse i god prat med "værfaste".|Forbundssekretær SAFE Stig-Rune Refvik utenfor hotell Victoria.||||Kjetil Brandvik SAFE klubben Teekay Petrojarl

Gleden over å få komme «heim» til Florø har alltid vært stor. Da var det ekstra stas å få følge av klubbleder i SAFE klubben Teekay Petrojarl, Kjetil Brandvik og klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse, i førjulsstria. Etter en liten utsjekk forstod vi at Florø ikke var stedet som var mest besøkt av SAFE. Det tok oss ikke lang tid å se potensialet for fremtiden.

Gleden over å få komme «heim» til Florø har alltid vært stor. Da var det ekstra stas å få følge av klubbleder i SAFE klubben Teekay Petrojarl, Kjetil Brandvik og  klubbleder i SAFE klubben Transocean Steinar Nesse, i førjulsstria. Etter en liten utsjekk forstod vi at Florø ikke var stedet som var mest besøkt av SAFE. Det tok oss ikke lang tid å se potensialet for fremtiden.

Vel fremme i Florø ble vi tatt godt imot av flyplassjefen og sjefen på Heliporten, som ga oss tilgang på alle fasilitetene vi måtte ønske. Været viste seg raskt å gi utreisende en lang dag på flyplassen, både mandag og tirsdag. Det ga anledning til mange lange og gode samtaler. Spørsmålene var mange og forskjellige både når det gjaldt tariff, pensjon og viktigheten av å være godt ivaretatt av en fagforening.

Forbundssekretær SAFE Stig-Rune Refvik utenfor hotell Victoria.
Forbundssekretær SAFE Stig-Rune Refvik utenfor hotell Victoria.

Etter hvert ble stadig flere værfaste og vi ringte hotellet og hørte om vi kunne flytte standen og folk dit. Hotelldirektøren Tone Ørnen, var som de andre mer enn grei med en gammel venn og vi fikk sitte akkurat der vi ville. Med plassering midt i resepsjonen på Victoria ble SAFE det naturlige stedet hvor folk samlet seg. Stress og usikkerhet rundt utreise ble fort erstattet med gode samtaler, viktigheten av samholdet mellom nordsjøarbeiderne og hvordan vi best kunne ivareta hverandre. Nye spørsmål ble diskutert og viktigheten av en sterk og trygg fagforening ble ikke mindre sentral.

Etter et forslag fra Steinar Nesse om å samle noen til middag, så endte vi spontant med å invitere «alle» nordsjøarbeiderne som var på hotellet på en julemiddag. Hotellet hev seg rundt sammen med oss og det ble ordnet på noen timer. Gleden var stor og smilene mange når vi på onsdagskvelden var samlet nærmere 60 nordsjøarbeidere. Her var en rekke kollegaer fra operatør, leverandør, kontraktør og oljebasen samlet. Alle var enige om at vi må ta vare på hverandre, være medmennesker og støtte hverandre uansett hvor vi jobber. Det var en samling som vi håper andre også kan ha rundt omkring i landet, uavhengig av forbund og tilhørighet. Sjelden har vi vel vært stoltere av å kunne representere SAFE. Gledelig var det også å kunne gjengi, til de som ikke visste at Idar Martin Herland hadde vunnet frem i saken sin, hvor viktig det er at vi som fagforeninger kan ytre oss for et rettferdig arbeidsliv.

 decoding=

  1. Christian Nordgreen Olsen, leder logistikkflyt & OCTG, Saga Fjordbase
  2. Sigurd Haugerud, leder logistikk mot PGS sin nye globale hovedbase i Florø
  3. Steinar Nesse, klubbleder SAFE i Transocean
  4. Kjetil Brandvik, klubbleder SAFE i Teekay
  5. Andre Bjerk, koordinator Transocen, utleid fra Fjordbase
  6. Sondre Emil Torgersen, logistikk planlegger, Saga Fjordbase
  7. Dag Eikeland, leder logistikksenter, INC gruppen
  8. Erlend Toftesund, adm. dir. Saga Fjordbase
  9. Beate Solheim Grønnevik, Markedsjef INC gruppen

I forkant av reisen til Florø hadde jeg snakket med en gammel kompis, Erlend Toftesund, adm. dir. i Saga Fjordbase om vi kunne få komme på besøk på oljebasen. Erlend Toftesund hadde samlet markedssjef, logistikkledere og de som jobbet opp mot plattformer og rigger utenfor Florø til presentasjon og omvisning på basen. Det var en veldig kjekk opplevelse med mye gamle kjente og venner i hver en krok.

Kjetil Brandvik SAFE klubben Teekay Petrojarl, Stig-Rune Refvik SAFE, Erlend Toftesund adm. Dir Saga Fjordbase, Christian Nordgreen Olsen leder logistikk & OCTG Saga Fjordbase.
Kjetil Brandvik SAFE klubben Teekay Petrojarl, Stig-Rune Refvik SAFE, Erlend Toftesund adm. Dir Saga Fjordbase, Christian Nordgreen Olsen leder logistikk & OCTG Saga Fjordbase.

Det som virkelig lot oss imponere er hvor mye vekst og skaperkraft det er på basen. Bare INC gruppen som bl.a. omfatter Saga Fjordbase var nå passert 550 ansatte. Om en teller med alle selskapene, mer enn 60 i tallet, så jobber 1 av 9 i Florø på basen. Her ligger Norge sin største forsyningsbase, Europa sin største rørhavn og snart ferdig utviklet sentralhavn for PGS for å nevne noe. Antall meter kaianlegg fordelt på over 4 km base sett i luftlinje er mer enn solid. Her er potensialet for både bedrifter og fagforening i samarbeid og utvikling svært bra.

Stig-Rune Refvik SAFE, Kjetil Brandvik SAFE klubben Teekay Petrojarl, Per-Kjetil Pettersen E-I supervisor, Ronny Henriksen maritim leder Knarr, Terje Juul Grimstad kontrollromsoperatør prosess, Ingunn Nybø prosjektkoordinator Shell.
Stig-Rune Refvik SAFE, Kjetil Brandvik SAFE klubben Teekay Petrojarl, Per-Kjetil Pettersen E-I supervisor, Ronny Henriksen maritim leder Knarr, Terje Juul Grimstad kontrollromsoperatør prosess, Ingunn Nybø prosjektkoordinator Shell.

I tillegg til koordinatorer for Transocean fikk vi også hilse på Teekay, som var plassert hos Shell. Ingunn Nybø tok imot oss med åpne armer tross at vi ikke hadde avtalt dette fra før, og viste oss rundt i lokalene hvor både Teekay ansatte og jobbet, samt hilste på leder for basen på Shell, Rolf Pedersen. Vi skjønte fort at vi ikke ville rekke å besøke alle stedene, enda mindre snakke med alle gamle kjente, så da er det hyggelig at vi er invitert til å komme igjen til våren. Da håper vi å ha med stor delegasjon fra alle operatører, leverandører og andre gode kollegaer. Jeg gleder meg allerede.

 decoding=

Når flere offshorebedrifter stengte ned og slukket lyset i 2014 viste to bautaer i industrien i Sogn og Fjordane nok en gang at de ville satse og hadde tro på fremtid for basen. Adm. Dir. Fjord Base, Oddgeir Igland og Konserndirektør INC Invest Per Arvid Nødseth har sprøytet inn hundrevis av millioner i industrien i Florø og stått av mang en storm. Mange flere enn Florø sine innbyggere får smake fruktene av dette solide og gode arbeidet. En god blanding av tidligere Saga Petroleum ansatte med all sin rutine, i ny drakt i INC systemet eller rundt om på basen ellers, sammen med ung satsning gir et solid fundament og de beste forutsetninger for å lykkes

Hilsen Stig-Rune Refvik